Guitar Art Festival, 10-15. mart

Datum: 27-02-2020
40 fingers

Kvatert „40 Fingers“ nastupa 12. marta

Mart je zaista mesec kulture u Beogradu. Odmah po završetku FEST-a počinje Guitar Art Festival, dok galerije i muzeji imaju sjane programe. Guitar Art Festival počinje 10. marta i u Beograd dovodi čak 130 gitarista svetskog kalibra, među kojima većina nastupa u okviru sastava, dok deo priprema solo koncerte. Koncerti će se održavati u Kombank dvorani i u atrijumu Narodnog muzeja, dok je slogan 21. Guitar Art Festivala „Rapsodija“, odslikavajući šarolikost i energiju zvuka akustične gitare, u rasponu od world music i filmske muzike do klasike.

Tri velika koncerta

Guitar Art Festival, 21. po redu, obeležiće tri značajna koncerta, koje će održati gitarista Daniel Casares, kvartet 40 Fingers i sastav Ođila.

Daniel Casares rođen je 1980. godine i trenutno važi za najboljeg španskog flamenko gitaristu mlađe generacije. On nije samo interpretator, već i kompozitor, koji izvodi u jednakoj meri poznata dela i svoje kompozicije. Izdao je već šest solo albuma, komponovao muziku za filmove i dobitnik je mnogih međunarodnih nagrada. Cena karata za njegov koncert 10. marta je 1900RSD.

daniel casares

Daniel Casares, španski flamenko virtuoz i kompozitor

Grupa 40 Fingers je veoma atraktivan italijanski kvartet koji je stekao svetsku slavu izvođenjem obrada popularnih dela, kao što je muzika grupe Queen i muzika iz popularnih filmova i serija. Sva četiri izvođača koji čine ovaj kvartet su poznati muzičari koji imaju mnogobrojna sopstvena dela i albume, a jednako su uspešni u izvođenju klasične muzike i rok numera, što ih čini posebno popularnim među publikom. Cena karata za nastup 12. marta je 2.600RSD i 3.300RSD.

Ođila je grupa koja je veliku popularnost stekla osamdesetih godina prošlog veka, a od 2007. godine ponovo nastupa, u skoro nepromenjenom sastavu u odnosu na originalni. Ođila izvodi romsku muziku koristeći tradiciju Romen pozorišta iz Moskve, čuvene institucije koja je već 90 godina neguje romsku muziku, a zbog toga je grupa Ođila često i u domaćoj janovsti, pa čak i na međunarodnim susretima, tretirana kao ruska grupa, iako su svi članovi iz naše zemlje. Cena karata za koncert 11. marta je od 1.500RSD.

Kompletan program 21. Guital Art Festivala možete pogledati na ovom linku.