Zavirite u svet iluzija

Datum: 02-09-2020

obrnuta soba

U samom centru Beograda, tik uz Terazijski tunel, otvoren je prvi muzej u kojem možete da se fotografišete, smejete, glupirate i pričate, a da vas pritom kustosi muzeja podstiču da sve to okačite na društvene mreže. Muzej iluzija na svojih 400m2 nudi intrigantno čulno i edukativno iskustvo sa pregršt zabavnih, zapanjujućih i još neviđenih iluzija. Muzej iluzija je deo najbrže rastuće franšize muzeja u svetu, i do 2020. godine je otvoren u dvadeset svetskih gradova. Prostire se na tri sprata i u svojoj postavci ima preko sedamdeset eksponata.

Eksponati u koje ćete se zagledati

Već na prvom koraku Muzej iluzija će se poigrati sa vašom percepcijom prostora i učiniti da posumnjate u vaša čula. Zapitaćete se kako je moguće da iz jednog ugla točak bude crn, a već iz drugog da izgleda kao zelena lopta, da je čaša iz jednog ugla okrugla, a već iz drugog četvrtasta, ili da je najviši čovek postaje najniži samo tako što će otići u drugi ugao sobe. Budite hrabri i zakoračite u Vortex tunel koji će vas potpuno izbezumiti i učiniti da svaki naredni korak po potpuno ravnoj i stabilnoj površini bude sve teži. Oprobajte se u partiji pokera sa svojih pet klonova, uživajte u zbirci holograma ili poslužite nečiju glavu na tanjiru. Zavirite u „rupu bez dna” i spoznajte sebe u hiljadu primeraka i doslovno iz svih uglova.

U Muzeju iluzija u Nušićevoj ulici možete Posetiti i pametnu igraonicu, te kroz atraktivne i zabavne varke naučite o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i nauci, i otkrijte zašto oči vide stvari koje mozak ne razume. Istražite didaktičke koncepte, doživite istinski fitnes za mozak i podsetite se da su pretpostavke koje imamo o svetu oko nas, zaista samo pretpostavke.

soba muzej ilizija

Muzej iluzija – cena ulaznica

Cena ulaznica za odrasle je 750 dinara, za decu mlađu od pet godina ulaz je besplatan, dok ćete za decu stariju od pet godina morati da izdvojite 450 dinara. Organizatori muzeja osmislili su još jednu akciju, i to za porodicu sa dvoje dece, koja će za grupnu posetu muzeju morati da izdvoji 1500 dinara. Naravno, ova cena se odnosi na decu koja su starija od pet godina. Pri izlasku iz Muzeja iluzija imaćete priliku da posetite pametni shop i u njemu kupite suvenire ili igrice koje će predstavljati lepu uspomenu neskavidašnje eksponate i posetu muzeju.

Rezervišite Sky apartman u Dečanskoj ulici i pored toga što ćete biti u centru svih dešavanja, za manje od dva minuta laganom šetnjom dođite do Muzeja iluzija i uverite se zašto vrtoglavom brzinom postaje glavna gradska destinacija.

foto: muzejiluzija.rs