Ada Ciganlija: Nove i besplatne aktivnosti

Datum: 31-08-2020

ada ciganlija sport

Ada Ciganlija predstavlja jednu od omiljenjih destinacija Beograđana tokom cele godine. Sa svojim plažama, netaknutom prirodom, pedeset sportskih terena, među kojima su tereni za golf, američki fudbal, hokej na travi, košarku, fudbal, rukomet, odbojku i bejzbol, i preko sedamdeset ugostiteljskih objekata, ovo nekadašnje beogradsko ostrvo predstavlja najposećenije izletište Beograđana.

Adrenalinski sportovi

Pored terena za kolektivne i individualne sportove, Ada Ciganlija svojim posetiocima nudi i veliki izbor adrenalinskih sportova. Svi ljubitelji skokova na Adi Ciganliji će imati priliku da se oprobaju u skoku sa jednog od najviših kranova za bungee jumping na svetu, čija visina iznosi čak pedeset i pet metara. Ljubitelji alpinizma mogu da se oprobaju u penjanju na veštačkoj steni, sa čak petnaest različitih smerova penjanja, dok Avantura park nudi testiranje veština i snalažljivosti na visećim mostovima, gelenderima i gredama na drveću.

Skitrack je omogućio svim zainteresovanim licima, bez obizira da li su početnici ili iskusni skijaši, da skijaju tokom cele godine. Hidraulična platforma prilagođava brzinu kretanja svojim korisnicima i ona se može kretati od najsporije (bebi ski staze) pa sve do brze i strme, crne ski staze. Ljubitelji ekstremnih sportova mogu da koriste Akva-ski žičare, čija staza zauzima pedeset hiljada kvadratnih metara vodene površine, ali i mogućnost ronjenja uz stručnu pomoć ronilačkog tima Svet ronjenja.

Sportsko leto za mlade

Od 2020. godine u organizaciji JP Ada Ciganlija, sportskog udruženja SOFA i Veslačkog kluba Beogradski univerzitet, svi mladi uzrasta od 18 do 30 godina moći će potpuno besplatno da uživaju u odbojci na pesku, jogi, badmingtonu, stonom tenisu, šahu, pikadu ili korišćenju teretane veslačkog kluba. Sportsko udruženje SOFA je takođe obezbedilo mogućnost besplatnog iznajmljivanja rolera i bicikala, kako bi uživanje u beogradskom moru bilo još potpunije.

Da bi se mladi prijavili za korišćenje svih besplatnih servisa na prvom mestu moraju napraviti profil na web stranici www.sofa.rs, zatim u kalendaru pronađu aktivnosti koja ih interesuje i dođu na beogradsko more. Cilj sportskog udruženja SOFA je da promoviše volonterizam i aktivizam, zdrav način života, sportski duh i timski rad.

Rezervišite bilo koji od Sky apartmana i za manje od petnaest minuta prevozom stignite do Ade Ciganlije.