Beogradsko dramsko na Tašu

Datum: 16-06-2020

Svi koji prate rad Beogradskog dramskog pozorišta više neće morati da čekaju na susret sa svojim omiljenim glumcima, jer se pozorište tokom narednih meseci seli na otvorenu, letnju pozornicu Tašmajdana. Program letnje pozornice Tašmajdana obuhvatiće najatraktivnije predstave, u cilju privlačenja što većeg broj gledalaca, a čast da otvori letnju pozornicu dobila je sjajna predstava “Trpele”, koja će se igrati 27. i 28. juna od 21 sat.

trpele 2

“Male, nevidljive batine”

Predstava “Trpele” je intrigantna, izazovna, potresna i nadasve istinita priča o ženama koje su dugi niz godina trpele “male batine”. Pomenute žene dolaze iz različitih društvenih miljea, drugačijeg su obrazovanja, karaktera i sudbina, ali ono što ih sve povezuje jeste stravičan odnos partnera i fizičko nasilje koje ih je na kraju dovelo do jedinog čina u kojem su videle izlaz – ubistva.

Sva svedočanstva koja se kazuju u predstavi su verodostojna, preuzeta iz dokumentacije Helsinškog odbora za ljudska prava, ali cilj ove predstave nije da imitira novine, već da iskoristi sve potencijale koje pozorište nudi i da kroz scenski izraz, inovativnost u pokretu i upotrebu svih čula i mogućnosti glumaca utiče na svest i savest gledalaca, kako bi sledeći put odreagovali kad u svojoj okolini primete “male batine”.

Predstava koja pokreće na razmišljanje

Milena Depolo i Boban Skerlić imali su težak zadatak da izbegnu patetiku i utvrde granicu između dokumentarnog i fikcije, ali i da istovremeno navedu publiku na razmišljanje da li žene treba opravdati za čin koji su preduzele i ako je odgovor „da“ – na koji način?

Glumačku ekipu čine Danica Ristovska, Jadranka Selec, Milena Pavlović Čučilović, Ivana Nikolić, Nataša Marković, Slađana Vlajović i Milica Zarić. Predstava je učestvovala na velikom broju domaćih i regionalnih takmičenja sa kojih se vratila sa nagradama za najbolju predstavu, kompletnu glumačku ekipu, najbolju glavnu glumicu, scenski pokret, društveni angažman i kolektivnu igru. Tokom sedam godina igranja, predstavu je videlo preko 200.000 gledalaca.

Leto na Tašu

Karte se mogu kupiti na blagajnama Sportsko rekreativnog centra Tašmajdan ili putem web stranice tickets.rs, po ceni od 500 dinara za parter. Predstave na Tašmajdanu su jedna od naših preporuka za sve goste Sky apartmana tokom leta, a budući da su Sky apartmani locirani u centru grada, gosti će uvek lako stići do popularnog Taša, na kome osim parka, sportskog centra i bazena, mogu da uživaju i u predstavama.

foto: bdp.rs