Sajam automobila 2020

Datum: 25-02-2020

sajam automobila 2020 1

Pripreme za BG Car Show ulaze u finalnu fazu, i sada je već izvesno da sajam u Beogradu neće biti ugrožen promenama na tržištu, koje se postepeno udaljava od sajamskog koncepta, vodeći do otkazivanja brojnih sajmova, velikih i malih (Frankfurt i Zagreb su najnoviji primeri). Sajam automobila 2020 biće održan od 19. marta do 25. marta, a učešće su već potvrdili svi ključni proizvođači automobila i privrednih vozila, kao i proizvođači motocikala, budući da će paraleleno sa sajmom automobila biti organizovana i Motopassion izložba motocikala. Pored dvotočkaša, posebne paviljone na sajmu imaće sportska vozila i koncept vozila, a tu je i tradicionalna izložba oldtajmera.

sajam automobila 2020 2

Sajam automobila beleži odličnu prodaju

U Srbiji broj prodatih novih automobila raste iz godine u godinu, a Sajam automobila čini da, bez izuzetka, mart bude meseca kada se beleži rekordna prodaja. Najbolje se prodaju jeftiniji modeli evropskih proizvođača, pa tako već godinama Škoda, Fiat i Renault-Dacia prodaju ubedljivo najviše vozila, pri čemu je Škoda ubedljivo prva, sa skoro 5.5 hiljada prodatih automobila, dva puta više od Fiat-a. Često se u analizama navodi da su za tako dobar rezultat češkog proizvođača zaslužne nabavke u policiji, međutim broj od 5.5 hiljada čak ni ne uključuje policijska vozila! Posle vozila povoljne cene, odlično se prodaju i nemački automobili iz visokle klase, sa čak 2.5 hiljade prodatih vozila marki Mercedes, Audi i BMW u 2019. godini, što još jednom pokazuje da srednje klase gotovo i nema – kupci traže ili najjeftinije ili veoma skupe automobile.

sajam automobila 2020 3

Prilika za upoznavanje sa modelima, ne nužno za uštedu

Upravo će skuplji brendovi ove godine dobiti poseban izložbeni prostor – halu 3, dok će ostali proizvođači svoje modele prikazati u halama 1 i 4. Auto oprema, delovi i drugi proizvodi prateće industrije biće prikazani u halama 1-A, 2-A, 2-B i 3-A, dok je za sajam motocikala rezervisan nivo C u hali 2.

Interesantno je da poseta sajmu opada iako prodaja raste, jer kupci znaju da će sajamski popusti važiti i posle sajma, odnosno da u svakom salonu mogu dobiti sajamske uslove ako se makar malo potrude da pregovaraju. Međutim, BG Car Show zaslužuje da bude posećen ne toliko zbog prilike za kupovinu, već jer je to retka prilika se vidimo sve nove modele u najpopularnijim segmentima. Beogradski sajam automobila 2020 održava se odmah posle ključnog sajma u Ženevi i mnogi modeli koji se prikazuju na sajmu neće odmah stići i u salone. To je odlična prilika za poređenje modela i uslova, a ako nameravate da doputujete u Beograd krajem marta ne propustite ovu značajnu izložbu, i ne propustite da rezervišete smeštaj u Sky apartmanima.

foto: sajamautomobila.rs