Monika Kruse u Barutani, 15. maj.

Datum: 11-05-2020

Pionirka elektro zvuka i ikona tehno muzike, Monika Kruse, nastupiće u petak 15. maja u Barutani. Svi ljubitelji tvrđeg tehno zvuka imaće priliku da od 23h pa do ranih jutarnjih sati uživaju u legendarnim numerama kao što su “Latin lovers”, “Sand crawler”, “One love” i veliki hit “Soulstice”, koji se nalazi na Beatport listi top 10 tehno himni.

Od napuštenih skladišta do svetskog vrha

Monika Kruse je na sceni od početka devedesetih godina i smatra se jednom od začetnica rejv i tehno scene u Nemačkoj. Uspešni rani nastupi u napuštenim minhenskim skladištima obezbedili su joj rezidenturu u čuvenim klubovima Ultrashcall i Fuse, a Monika je i prva Nemica koja je nastupala na turnejama sa zvezdama kao što su Carl Cox i DJ Pierre. O njenoj popularnosti najbolje svedoči učešće na festivalima kao što su Tomorrowland, Time Warp, Amsterdam dance festival, Melt festival, Eastern electrics UK, Stuttgart electronics music festival i Ultra music festival u Majamiju, ali i po nastupima u klubovima kao što su Space Ibiza, Sonus, Amnesia Ibiza, Hyte Ibiza, Egg London, Cocoon Ibiza i Berghain.

Krajem devedesetih godina prelazi iz Minhena u Berlin, gde osniva izdavačku kuću Terminal M. Nakon dve decenije postojanja, Terminal M sa pravom nosi epitet jedne od najprestižnijih izdavačkih kuća u svojoj branši. Mnoga poznata svetska imena tehno zvuka odlučila su se za etiketu Terminal M-a, među kojima su veterani Redhead, Len Faki, Stanny Franssen, Oxia, Stimming, ali i zvezde novog talasa ANNA, Pig&Dan, Paride Saraceni, Noir, Victor Ruiz, Skober, Metodi Hristov, Kydus, Drunken Kong i naš Ilija Đoković.

monika kruse dj

Neizostavni umetnik sa Beatport lista

Pored saradnje na numeri “Soulstice”, koja je izabrana za tehno traku 2016. godine, Monika Kruse je sa Pig&Dan-om sarađivala i na EP-iju “Get me on” koji je kasnije uvršten u BBC Radio 1 Essential mix. Može se reći da je Monika Kruse miljenica Beatport lista, jer je uspela da sa samo dve numere postane jedan od top 100 tehno izvođača u 2014. godini. Remix albuma “Summer drops”, na kojem pojedine numere izvode i Nicole Moudaber, Uner i Mendo, takođe postiže odličan uspeh i dospeva u sam vrh Beatport-ovih lista.

Rezervišite Sky apartman u Dositejevoj ili Vasinoj ulici i za samo deset minuta hodom dođite do Donjeg grada kalemegdanske tvrđave i kluba Barutana, u kojem će Monika Kruse održati još jedan nastup za pamćenje. Ulaznice možete nabaviti online, preko web sajta tickets.rs, po ceni od 890 dinara za parter i 1390 dinara za VIP terasu.