Kovacs u Beogradu 7. i 8. marta

Datum: 21-02-2020

kovacs u beogradu

Dolazak holandske pevačice Kovacs najavljen je svega sedam nedelja pred događaj, što je najlepše muzičko iznenađenje na domaćoj koncertnoj sceni u novije vreme. Biće to svakako jedan od najboljih koncerata stranih zvezda ove godine u Beogradu, a veliki deo karata planuo je praktično odmah kada je informacija objavljena. Dva koncerta popularne mlade pevačice, koju mnogi porede sa Amy Winehaus, otvoriće prolećnu sezonu Musicology festivala u Bitefartcafe-u 7. i 8. marta. Biće to njen prvi dolazak u Beograd, kome se, kako kaže, veroma raduje, jer ima mnoge prijatelje našeg porekla koji su nudili da joj pomognu u organizaciji koncerta u Beogradu, što se konačno i ostvarilo.

Sharon Kovacs, zvezda u usponu

Sharon Kovacs rođena je 1990. godine i imala je sreću da studira u Rock City institutu u Ajndhovenu, jednoj od retkih visokih škola za savremenu muziku. Po završetku školovanja snimila je svoj prvi EP My Love, koji se odmah našao na top-listama širom Evrope. Sharon Kovacs 2014. godine osvaja dve nagrade za dolazeće muzičke talente, uz nastupe na holandskim festivalima. Ovi uspesi pomogli su joj da brzo realizuje i prvi kompletan album Shades Of Black, snimljen 2015. godine. Prvi album je odlično primljen i dolazi na prvo mesto liste albuma u matičnoj zemlji. Dodatni proboj čini 2016. godine sa nagradom European Border Breakers Award, posle koja počinje sa snimanjem drugog albuma, Cheap Smell, objavljenog 2018. godine.

sharon kovacs

Kovacs je izdala i desetak singlova, čak četiri u 2019, koji su dobro propraćeni u vidu spotova, tako da su je mnogi fanovi upoznali upravo preko YouTube-a. Danas Kovacs nastupa na najvećim evropkih festivalima, kao što je Rock am Ring, zbog čega je posebno pozitivno iznenađenje to što će nastupati u intimnoj atmosferi Bitefartcafe-a, koji, pritom, izuzeto dobro odgovara njenom pomalo mračnom senzibilitetu.

Nova Amy?

Interesatno je da iako veliki broj kritičara i fanova vidi mnoge sličnosti između Kovacs i Amy Winehaus, sama Sharon kaže da su veći uticaj na nju imale pevačice starije generacije, kao što su Ela Ficdžerald, Bili Holidej i Dženis Džoplin. Na koncertu u Beogradu svakako će se okupiti fanovi koji vole obe pevačice, a cena karata za bilo koji od dva koncerta iznosi 2.700 RSD. Sky Apartmani toplo preporučuju ovaj koncert svim ljubiteljima rock, jazz, blues i soul muzike, jer reč je o izuzetno talentovanoj pevačici čija je karijera u usponu i koju možda neće moći ubrzo ponovo da čujemo u našoj zemlji.