Kvalifikacioni turnir za košarkašice

Datum: 24-01-2020

Srbija je uvek imala srazmerno veliki nacionalni tim na letnjim Olimpijskim igrama zahvaljujući uspešnosti naših takmičara u grupnim sportovima, a tako će biti i na igrama u Tokiju ovog leta, iako, nažalost, odbojkaši nisu uspeli da se kvalifikuju. Tim od koga svakako očekujemo odličnu igru je ženski košarkaški tim, koji će se za potvrdu mesta na Olimpijskim igrama izboriti na kvalifikacionom turniru u Beogradu od 6. do 9. februara.

kvalifikacioni turnir 2

Košarkašice Srbije bile su treće na EP prošle godine

Kvalifikacioni turnir vodi tri ekipe u Tokijo

Reprezenttivke Srbije igraće u dvorani Aleksandar Nikolć mečeve sa predstavnicama SAD, Nigerije i Mozambika. Na Olimpijskim igrama nastupiće prve tri od četiri ekipe iz grupe, jer su se amerikanke, kao svetske šampionke, automtaski kvalifikovale. Tako, pred našim košarkašicama je relativno laka zadatak da ne budu poslednje posle tri utakmice u Beogradu. Sjedinjene Države će biti svakako najteži protivnik i to je utakmica koja će privući velik pažnju, a igraće se prvog dana turnira, 6. februara. Dva dana kasnije Srbija igra protiv Nigerije, a 9. februara protiv Mozambika. Od dve afričke reprezentacije, Nigerija je svakako teži protivnik. Nigerija trenutno zauzima 16. poziciju na FIBA-inoj rang listi, dok je Srbija sedma, Mozambik je 43, a Amerika prva.

Veoma povoljne ulaznice

Ulaznice za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre mogu se kupiti u kompletu za tri meča, što će garantovati dobru posetu na sve tri susreta, a ne samo u duelu sa SAD. Cena ulaznica za tribine je više nego povoljna, samo 500 RSD za tri meča za tribine druge kategorije, 1.000 RSD za tribine prve kategorije i od 2.500 do 6.000 za VIP mesta. U prodaji su i pojedinačne ulaznice, uz cene već od 200 RSD za tribine druge kategorije i 500 RSD za tribine prve kategorije. Pojedinačne ulaznice za meč sa SAD već su rasprodate, međutim još uvek možete videti i taj meč ako se odlučite za nabavku kompleta ulaznica.

Smeštaj u Beogradu

Olimpijske igre u Tokiju biće verovatno najimpozantnije do sada, iako su London i Peking postavili veoma visoke standarde u organizaciji letnjih igara. Najavljen je do sada neviđen nivo primene visokih tehnologija, što će u velikoj meri biti vidljivo i u kvalitetu TV prenosa. Sky Apartmani pozivaju vas da posetite Beograd i bodrite naše košarkašice, a možda i da ostanete koji dan duže i dočekate Dan zaljubiljenih u našem gradu.