JURA STUBLIĆ & FILM U DOMU OMLADINE

Datum: 17-12-2019

Veliki zagrebački sastav obeležiće 40 godina postojanja serijom koncerata, među kojima je i nastup u Domu omladine Beograda. Koncert je zakazan za prestupni 29. februar 2020. godine u dvorani Amerikana, a Film je i svoj prvi koncert u Beogradu, daleke 1981. godine, održao takođe u Domu omladine.

Jura Stublić & Film 2020

Foto: Mikseta.net

Hit maker

Jura Stublić i grupa Film su istinske Yu-Rock legende, sa čak četiri albuma u antologiji 100 najboljih albuma jugoslovenskog roka („Još jučer samo na filmu a sada i u vašoj glavi“, „Signali u noći“, „Sva čuda svijeta“ i „Film u Kulušiću“). Lista top 100 pesama domaćeg roka koju je kreirao B92 sadrži tri numere grupe Film („Zamisli život u ritmu muzike za ples“, „Neprilagođen“ i „Boje su u nama“).

Grupa Film vraća se u Beograd posle višegodišnje pauze, a od ostalih bendova iz zlatnog perioda zagrebačkog roka izdvaja se po tome što veoma retko izvodi nove pesme, već se na koncertima striktno drži kultna četri albuma snimljena u kratkom razdoblju između 1981. i 1985. godine.

40 godina benda Jura Stublić i Film

Jura Stublić počeo je muzičku karijeru zajedno sa Džonijem Štulićem i Darkom Rundekom. Postaje pevač grupe Azra, ali je ubrzo napušta bend i osniva grupu Film. Stublić je autor teksta i muzike za gotovo sve pesme grupe Film, koja je u drugoj polovini osamdesetih često menjala članove. Bend nadalje nosi naziv Jura Stublić & Film, uz česta gostovanja najpoznatijih muzičara sa ex-Yu scene, ali i dalje na koncertima uglavnom izvodi stare hitove. Iako grupa Film svoj prvi album objavljuje 1981. godine, prvi singl datira iz 1980, zbog čega se četrdesetogodišnjica benda obeležava naredne godine.

Cena karta za koncert u Domu omladine je 1.200 dinara do 1. januara, dok će cena posle Nove godine biti 1.500 dinara, odnosno 1.700 dinara neposredno pre koncerta. Koncet koji će održati Jura Stublić & Film je odlična prilika da još jedanput čujemo neke od najvećih hitova Yu roka, uz povoljan smeštaj za sve zainteresovane u Sky apartmanima. Više apartmana nalazi se u samom centru grada, na svega stotinak metara od Doma omladine i drugih zdanja koja vredi posetiti, kao što su Narodni muzej i Narodno pozorište.