Games.con u decembru na sajmu

Datum: 19-11-2019

games.con hala

Games.con, centralni događaj godine za sve ljubitelje kompjuterskih igara, okupiće mlade gamere od šestog do devetog decembra na Beogradskom sajmu, u specijalno preuređenim halama 1, 1a i 2. Budući da je reč o četvrtoj gaming konvenciji, koja se svake godine organizuje sve ambicioznije, možemo reći da se radi o manifestacji koja se potpuno učvrstila, iako nema sajamski karakter u smislu prodaje, već publika dolazi da vidi mečeve i poznate igrače, kao i da se međusobno upozna. Za članove gaming klanova obezbeđeni su posebni popusti, kako bi se što više igrača koji igraju zajedno okupili na istom mestu i van virtuelnog sveta.

Razgovori, kvizovi, okupljanje kreatora igara

Osim turnira, priprema se i bogat zabavni program, uz razgovore sa poznatim gostima koji će istovremeno biti na bini, kao i pub kviz za posetioce. Kvizovi će biti prilagođeni gaming populaciji, uz nagrade za učesnike. Programeri sa indie scene, koji samostalno razvijaju igrice, imaće takođe priliku da se okupe i prikažu svoj rad, a najbolji među njima biće nagrađeni nastupom na velikom susretu indie programera u Londonu, gde će potencijalnim investitorima moći da predstave svoje projekte.

games.com kostimi

Vredne nagrade za najbolje

Verovatno najinteresantniji deo manifestacije, koju podržavaju čuveni brendovi gaming opreme i hardvera, biće turniri u popularnim timskim igrama. Za pobednike turnira u LOL-u nagrada iznosi 1000 evra, za pobednike u igri Dota 2 prva nagrada je 500 evra, a za pobednika na 1v1 Fortnite turniru (na kome će učestvovti 512 učesnika) je 75.000 dinara. Na PlayStation platformi igraće se nešto brži naslovi, kao što su Mortal Kombat 11, Street Fighter, Tekken 7, FIFA20 i PES20, dok će se na donjem nivou natenane igrati stone igre, Warhammer 40000 i Magic: The Gathering.

Cena ulaznica za Games.con je 900 RSD za sva tri dana, a 500/600 RSD za jedan dan (cena pre početka manifestacije i za vreme trajanja). Popust se odobrava na grupne karte, a ako volite igrice i želite da posetite Beograd uoči novogodišnjih prazika, Games.con je definitivno događaj koji vredi videti. Očekujemo vas u Sky apartmanima, pri čemu savetujemo da rezervaciju napravite barem 10 dana ranije, zbog velike zauzetosti apartmana tokom decembra.

foto: gamescon.rs