Deep Purple u Areni

Datum: 12-11-2019

Najbolji koncert u Areni ove godine biće upravo jedan od završnih koncerata sezone. U Beograd ponovo dolazi Deep Purple, koji je na dugoj oproštajnoj turneji, i ovaj put je reč o poslednjem koncertu Deep Purple-a u našem gradu i jednom od finalnih koncerata čuvenog benda, 6. decembra u Areni. Od kada se Beograd učvrstio na koncertnoj mapi Evrope pre desetak godina, naša publika imala je priliku da isprati sa scene mnoge velike zvezde, i zato je ovo jedan od tih koncerata koji ne smete propustiti, jer druge prilike neće biti. Posle Beograda zakazana su još samo još tri koncerta, a čak i ako bend produži turneju, tu će svakako biti reč o samo nekoliko koncerata, verovatno u najvećim svetskim presotnicama.

Legende roka, uživo

Bend Deep Purple je, bez ikakvog preterivanja, jedan od najznačajnijih sastava u istoriji roka. Sve ključne top liste, kao što su one koje sastavljaju Rolling Stone, Planet Rock, VH1, World Music Awards i druge, svrstavaju Deep Purple među nekoliko najvećih rok bendova ikada, i, što je možda još važnije, jedan od najuticajnijh bendova. Sastav se ubraja među začetnike hard roka i metala, mada žanrovski prevazilazi ove podele i ima vrlo originalan zvuk.

Kao i drugi bendovi koji nastupaju nekoliko decenija, i Deep Purple je više puta menjao postave, posebno u ranim fazama, zbog čega su albumi, kojih je čak 20, veoma raznovrstni. Iako bend ima čak četiri albuma koja su objavljena posle 2000. godina, publika ipak očekuje da čuje prvenstveno najveće hitove, kao što su „Smoke on the water“, „Soldier of fortune“, „Child in time“ i mnoge druge.

Kada je o trenutnoj postavi reč, Deep Purple pratio je put mnogih drugih bendova sa dugom tradicijom: jedan deo originalnih članova još svira, dok su na drugim pozicijama za generaciju mlađi muzičari koji su se pridružili devedesetih godina i koji imaju „samo“ četvrt veka staža u bendu. Frontmen Ian Gillian, basista Roger Glover i bubnjar Ian Paice sviraju u sastavu još od šezdesetih, dok su klavijaturista Don Airey i gitarista Steve Morse u bendu već više od 20 godina.

Ulaznice od 3.100 RSD

Cena preostalih karata za koncet 6. decembra u Areni kreću se od 3.100 RSD do 12.000 RSD, što ovaj koncert čini najskupljim ovogodišnjim koncertom u Areni. Interesantno je da su najskuplja mesta, u ložama, kompletno rasprodata, kao i mesta na tribinama dirketno prepokuta bine. Kao i uvek, najbolji provod biće u parteru, gde su karte najjefitnije. Sky apartmani su, kao i uvek, otvoreni za sve goste koji dolaze u Beograd na koncerte, a početak decembra je dobar period za dolazak, jer je novogodišnja atmosfera već tu, uključujući i sezonu popusta, pri čemu je još uvek moguće naći slobodan apartman, što je veoma teško u drugoj polovini decembra.