Dečije predstave na Tašu

Datum: 25-06-2020

Organizatori Beogradske letnje scene na Tašmajdanu posebnu su pažnju obratili na dečije predstave, pa će tako svi osnovci, zajedno sa svojim roditeljima, imati priliku da uživaju u predstavama pozorišta Boško Buha, Pinokio, Pozorištanca Puž, Malog pozorišta “Duško Radović” i mnogih drugih. Dečije predstave će se prikazivati u periodu od 25. juna do 18. jula, u terminu od 18 časova.

Kako nastaju heroji?

decije predstave marko kraljevic

Za 26. i 27. jun je planirano igranje dečije predstave “Srce u junaka Kraljevića Marka”, Malog pozorišta “Duško Radović. Susret sa jednim od najpoznatijih srpskih junaka neminovno donosi pregršt uzbuđenja, radosti, smeha, patnje i velike ljubavi, ali i mnoga pitanja na koja Jordan Cvetanović, autor ovog dela, pokušava da pruži odgovor. Šta pojedinac mora da učini kako bi postao junak? Da li je dovoljno da bude hrabar, snažan, pošten, ili je presudno da se bori za prava slabih i nezaštićenih? Posebno je značajno pitanje da li gubimo status junaka ako se nađemo u situaciji u kojoj se “zaledimo” i ne znamo kako da odreagujemo?

Junak koji se nametnuo kao prirodan izbor za pronalaženje ovih odgovara je Marko Kraljević. cenjen upravo zbog svoje snalažljivosti i fizičke snage, ali i nadmenosti koju je prikazivao u odnosu sa Turcima. Pored pesme “Marko Kraljević i Musa Kesedžija”, u kojoj Marko pobeđuje turskog odmetnika sa tri rebra, tri srca i zmijom na grudima, u predstavi će biti obrađene i druge epske pesme, pri čemu je pažnja usmerena i na priču koje je u pesmi stavljena u drugi plan, onoj o odnosu Marka Kraljevića i prelepe Teodore. Ideja režisera Juga Radivojevića je bila da prikaže emotivnu stranu Marka Kraljevića, koju svi mi posedujemo pa i oni koji uz svoje ime imaju predznak junak, a koja nas ustvari čini ljudima. Glumci na sceni simbolično oslikavaju osobine kao što su Vila Ravijojla (mudrost, mašta), Buzdovan (hrabrost, snaga, neustrašivost), Šarac (prijateljstvo, odanost) i Rujna (sreća, radost i uživanje u životu).

Proverena glumačka ekipa

marko kraljevic

Glumačku ekipu čine Bogdan Bogdanović (Marko Kraljević), Katarina Dimitrijević (Teodora), Lazar Miljković (Musa Kesedžija), Arsenije Tubić (Šarac), Iva Adžić (Vila Ravijojla), Miloš Anđelković (Buzdovan) i Aleksandra Anđelković (Rujna).

Karte možete pruzeti na blagajnama Sportsko rekreativnog centra Tašmajdan i to po ceni od 250 dinara. Toplo preporučujemo svim gostima Sky apartmana da provedu dan u tašmajdanskom parku jer im je na raspolaganju prelepo dečije igralište, restorani Madera i Poslednja šansa, a dan završiti mogu posetiti Malu scenu i uživati u predivnim dečijim predstavama.

foto: www.malopozoriste.co.rs