CNN i u 2018. preporučuje Srbiju

Datum: 21-05-2018
visit Belgrade Skadarlija

Skadarlija. Foto: turistickisvet.com

Dolzak stranih turista u Srbiju neraskidivo je vezan za način na koji se o našoj zemlji govori u medijima. Pozitivne ocene na sajtovima posvećenim putovanjima učestale su još od 2000. godine, međutim potrebno je da mejnstrim mediji počnu da kontinuirano preporučuju Srbiju iz godine u godinu kako bi veći deo auditorijuma saznao šta Srbija nudi. Srećom, to je upravo ono što se trenutno zbiva. Po drugi put za nekoliko meseci CNN preporučuje Srbiju kao destinaciju koja ima mnogo toga da ponudi, a kada su preporuke u pitanju, teško je naći moćniji kanal od CNN-a, što je vidljivo po količini plaćenih reklama za destnacije širom sveta koje se pojavljuju na ovom kanalu. Zbog toga nam je posebno drago što CNN Srbiju redovno izdvaja kao preporuku redakcije, dok se druga mesta uglavnom pojavljuju samo kroz sponzorisane sadržaje.

Beograd čvrsto na vrhu liste

visit Belgrade Zemun

Zemun

U članku objavljenom početkom maja, ovaj uticajni medij izdvaja 11 lokacija koje vredi posetiti u Srbiji. Reč je o proverenim, lako dostupnim lokacijama idealnim za prosečnog turistu, uz ravnomeran miks čuda prirode i gradskog turizma. Beograd je, naravno, na čelu liste, kao grad bogat unikatnom energijom a CNN preporučuje pre svega restorane, kafiće i noćni život, što možda ne daje dubinsku sliku našeg grada ali je odlična pozivnica za turiste. Na drugom mestu, posle Beograda je ponovo Beograd ili tačnije – Zemun. Ovaj deo grada preporučen je zbog njegovog srednjeevropskog šarma, divnog keja i Gardoša. Savetuje se i poseta Velikom ratnom ostrvu, iako autor ne napominje da je ponton nije postavljen tokom cele godine.

Planine i stara arhitektura kao ključne atrakcije

Među mestima koje CNN preporučuje su još i Novi Sad, Subotica, Tara, Kopaonik, Zlatibor, Fruška Gora, Đavolja Varoš, Mokra Gora i Studenica. Naravno, turista teško može obići tokom jedne posete svih 11 lokacija, međutim kombnacija posete Beogradu i odlazak u centralnu Srbiju na nekoliko dana omogućava posetiocu da obiđe sve destinacije sem Subotice i Đavolje Varoši.

Sky Apartmani su idealna polazna tačka prilikom posete Srbiji, ne samo zato što su apartmani u centru Beograda, već i jer vam možemo sačuvati stvari na nekoliko dana ako želite da obiđete druga mesta, bilo da potom želite da provedete još nekoliko dana u Beogradu ili se vraćate kući. U Sky Apartanima može se smestiti i do šest gostiju, a što je više gostiju, to je cena po gostu niža. Naše cene su na nivou cen u privatanom smeštaju koji se nudi online, uz daleko bolju uslugu, bogatije opremljene apartmane, više savremene tehnike u apartmanima i pomoć prilikom organizacije puta i dolaska.

Foto sa naslovne strane: Uroš Jovanović via Twitter