Novi video spot o Beogradu

Datum: 28-10-2019

Video spotovi su jedno od glavnih sredstava za turističku promociju velikih gradova. Promotivni video spotovi u ranijem periodu uglavnom su bili namenjeni turističkim sajmovima, dok se danas koriste na svim platformama, od društvenih mreža TV kanala posvećenih putovanjima. Gradovi koji veruju da imaju šta da ponude i žele da zainteresuju svetsku publiku za svoje atrakcije spremni su da plate vrtoglave iznose za promocije na globalnim TV kanalima, zbog čega je posebno važno da spot bude prvoklasan i interesantan od prve do poslednje sekunde. Novi video spot o Beogradu, koji će se koristiti najmanje jednu godinu, nazvan je „Šetnja kroz istoriju i kulturu Beograda“.

Majstorka upotreba dronova

Autor spota je Dušan Stojančević, fotograf i kinematograf, ekspert za hyperlapse i timelapse tehnike, kao i za snimanje iz vazduha. Video spot o Beogradu osmišljen kao dvoipominutni sprint kroz istoriju Beograda, uz prikaz i novijih atrakcija grada u finalnu spota. Po prvi put u spotovima ove vrste vidimo kombinaciju snimanja iz vazduha sa brzim zumiranjem na lokacije na zemlji, pri čemu kamera praktično ulazi u objekat kada mu se približi. Osim upotrebe dronova i upotreba zvuka na spotu je vrlo originalna jer je spot lišen pozadinske teme, što je sasvim netipično za promotivne sportove, ali je otvorilo vrata da se veći naglasak stavi na autentične zvuke mesta koja su posećena u spotu.

U blizini svih lokacija prikazanih na filmu, kao što su Kalemegdan, Tašmajdan, Hram Sv. Save i druge, Sky apartmani poseduju nove ili renovirane apartmane. Broj turista koji dolaze u Beograd raste iz godine u godinu, zbog čega stalno radimo na širenju ponude, a Turistička organizacija Beograda, koja naručuje promotivni materijal, među najzaslužnijima je za taj porast. TOB tokom proteklih nekoliko godina veoma uspešno sarađuje sa autorima filmova ovog tipa, a prethodni spot, „Belgrade Love Story“ nedavno je i nagrađen na Međunarodnom festivalnu turističkih filova SILAFEST.