Vasil Hadžimanov Band, 30.7. Bitefartcafe

Datum: 23-07-2020

vasil hadžimanov bend 2

Kako bi zaboravili sve nedaće i oplemenili turobnu svakodnevnicu okrećemo se omiljenoj muzici i pesmama koje donose posebnu emociju. Jedna od grupa koja bez ikakve dileme donosi tu nadasve neophodnu emociju i koja predstavlja najbolji način da Musicology nastavi da živi je Vasil Hadžimanov bend.

Autentični zuvk koji je osvojio svet

U okviru letnje pozornice Bitefartcafe će 30. jula ugostiti bend koji će vas zasuti dobrom muzikom i posebnim vibracijama. Kroz kombinaciju tradicionalne balkanske muzike i zapadnih modernih stilova, Vasil Hadžimanov band stvara autentični zvuk prepoznatljiv širom sveta.

Vasil Hadžimanov band objavljuje prvi album pod nazivom “11 razloga za..” sada daleke 2001. godine i odmah osvaja publiku svojim jedinstvenim zvukom. Koliko je dobro album primljen od strane publike najbolje ukazuje informacija da je prvi tiraž rasprodat u roku od tri meseca od dana objavljivanja. Već 2002. godine na Beoviziji osvajaju nagradu za “Najbolji debitantski album”. Iste godine Vasil započinje sa komponovanjem muzike za jedan domaći i nekoliko međunarodnih dokumentarnih filmova. Sa drugim albumom “Kafanki” započinju svoju internacionalnu karijeru i nedugo zatim osvajaju svoju drugu nagradu, ovaj put na Sunčanim skalama u Crnoj Gori.

vasil hadžimanov bend

Muzika za 21. vek

Pored saradnje sa izdavačkom kućom PGP RTS iz Srbije, sarađivali su i sa inostranim kućama kao što su OverJazz Records iz Hamburga i MoonJune Records iz Njujorka. Posebno se naglašava saradnja sa izdavačkom kućom iz Njujorka, za koju su izdali čak dva albuma, “Alive” i “Lines in the sand”, i zahvaljujući kojoj dospevaju na prestižnu muzičku top listu u izdanju časopisa DownBeat.

Bend se takođe može pohvaliti i da su za album “Alive” muziku snimili u čak pet različitih gradova i koncertnih hala. Na istoimenom albumu su imali čast da ugoste i svetski poznatog saksofonistu Dejvid Binija. Što se tiče pojedinačnih pesama najveću pažnju publike su pobrale pesme “Country & Western”, “Reach Out” i “Taka i taka stvar”, koje na društvenoj mreži YouTube imaju više stotina hiljada pregleda.

Ulaznice za nastup Vasil Hadžimanov benda možete nabaviti putem web stranice tickets.rs i to po ceni od 1000 dinara ako želite da bude bliže bini, ili po ceni od 700 dinara ako se nalazite na većoj razdaljini. Većina mesta su stajaća, ali postoji mogućnost rezervacije i stolova i separea čiji je broj ograničen. Rezervacija stolova i separea se može izvršiti tek nakon kupljene ulaznice. Nastup je zakazan za četvrtak 30. jula od 22h.

Ukoliko vam je potreban smeštaj u Beogradu, Sky apartmani su otvoreni za goste. Boravak u apartmanima daleko je bolji od boravka u hotelima za održavanje socijalne distance.

foto: vhband.com, bitefartcafe.rs