The Brand New Heavies, 29-30. oktobar

Datum: 18-10-2019

The Brand New Heavies sa novom pevačicom Angelom Ricci

Britanski acid jazz / funk sastav The Brand New Heavies nastupiće u Beogradu 29. i 30. oktobra, u okviru Musicology festivala. Dva koncerta zaredom organizuju se zbog velikog interesovanja, ali i jer to odgovara Musicology konceptu, u okviru koga se neguju žive svirke u prostoru srednje veličine, bez plejbeka, unapred snimljene muzike i grandioznih video efekata.

The Brand New Heavies je bend koji je uživao veliku popularnost u Evropi i Americi tokom devedesetih i dvehiljaditih, uz veliki broj fanova i na našim prostorima. Osnivači benda, Simon Bartholomew i Andrew Levy, i dalje su okosnica sastava, dok su se tokom godina menjali glavni ženski vokali.

Majstori Acid Jazz-a

Bend The Brand New Heavies postojao je, pod imenom Brothers, još od 1980. godine. Ime po kome ih znamo nose od 1985, a na proboj su čekali sve do 1990. godine, kada izdaju čuveni album sa imenom benda na omotu. Glavni ženski vokal na tom, i na nekim od kasnijih albuma, bila je N’Dea Davenport, američka jazz i soul autorka/pevačica, a danas i uspešna producentkinja. I pored veoma bogate karijere, koja i dalje traje, svoj vrhunac postigla je upravo sa bendom The Brand News Heavies. Bend je na vrhuncu slave 1994. godine, kada, sa istim glavnim ženskim vokalom, izdaju album Brother Sister. Od tada redovno objavljuju nove albume na 2-5 godina, tako da trenutno iza sebe imaju 10 albuma, a najnoviji, TBNH, je upravo izašao (septembar 2019), tako da jednu od prvih promocija ima upravo u Beogradu!

Ponovo u Beogradu

Na Musicology festivalu sastav je nastupio 2016. godine, što je možda i razlog zašto je bend pristao da održi dva koncerta u nizu. Karte za koncert u Bitefartcafe-u u prodaji su putem tickets.rs sajta, uz cenu od 1.900 dinara, bilo da je u pitanju prvi ili drugi dan. Sky apartmani ovaj događaj preporučuju svim ljubiteljma jazz-a, soul-a, i funk-a, jer je definitivno reč o jednom od najboljih svetskih sastava koji spajaju te žanrove, uz povoljnu cenu karata, kao i povoljnu cenu smeštaja u našim apartmanima za goste koji dolaze iz drugih gradova.