Sting stiže u Arenu 17. septembra

Datum: 26-08-2017

Jedna od najatraktivnijih muzičkih turneja ove godine je ona u koju se legendarni Sting otisnuo u februaru, a na njenoj mapi je i naš glavni grad. Nastup je zakazan za 17. septembar u Areni, a turneja privlači posebnu pažnju jer Sting promoviše novi album “57th and 9th” (ujedno i ime turneje), koji je njegov prvi rok projekat u poslednjih desetak godina, a ulje na vatru dolivaju i odlične kritike iz svih gradova koji su bili deo turneje, od Amerike u prvoj polovini godine, do evropskih prestonica proteklih nedelja.

Sting na ovoj turneji nastupa sa tročlanim bendom sa kojim je i snimio novi album. Tu su dugogodišnji Stingov gitarista Dominic Miller, autor nekoliko solo albuma, ali i hitova poput “Shape of my heart”, zatim Dominikov sin Rufus, takođe gitarista, kao i Josh Freese, jedan od najboljih bubnjara današnjice, bivši član bendova Guns N’ Roses, Nine Inch Nails, Weezer i mnogih drugih. Milerovi neće biti jedini otac-sin par na sceni jer je specijalni gost na turneji i Stingov sin Joe Sumner, a malo muzičkog šarenila uneće harmonikaš Percy Cardona iz sastava The Last Bandoleros.

Foto: .BlurredCulture.com

Evo liste pesama sa jednog od avgustovskih koncerata “57th and 9th” turneje (Uelcen, Nemačka). Po ovoj listi lako je zaključiti zašto turneja izaziva toliku pažnju – Sting izvodi hitove iz svih etapa svoje karijere, prožeto brzim novim pesama sa aktuelnog albuma.

Synchronicity II – If I Ever Lose My Faith in You – Spirits in the Material World – Englishman in New York – Every Little Thing She Does Is Magic – She’s Too Good for Me – Mad About You – Fields of Gold – Shape of My Heart – Petrol Head – One Fine Day – Message in a Bottle – Ashes to ashes – 50,000 – Walking on the Moon – So Lonely – Desert Rose – Roxanne – Next to You –
I Can’t Stop Thinking About You – Every Breath You Take – Fragile

Fanovi Stinga svakako se sećaju njegovog nastupa u Areni 2011. godine, kada je svoje hitove izvodio u pratnji simfonijskog orkestra. Iako je tada dokazao da i dalje fantastično peva, ostao nam je dužan jedan pravi rok koncert, što će nastup 17. septembra definitivno biti. Oni sa malo boljim pamćenjem sećaju se i koncerta sa bendom Police iz 2008. godine, koji je bio jednako uspešan, ali takođe ograničem na samo jedan deo Stingovog opusa.

Foto: Guardian

Karte za koncert u Areni su krajem avgusta već bile uglavnom rasprodate, ali one nešto skuplje karte će verovatno biti dostupne sve do nekoliko dana pre koncerta. Na sajtu Eventim-a u momentu pisanja ovog teksta (25.8.) više nije bilo najjefitnijih karata od 2.990 i 3.590 dinara, ali je još uvek bilo karata od 3.990 dinara, kao i onih skupljih.

Sky Apartmani za Stingove poštovaoce imaju ponudu koja se idealno uklapa uz koncert. Publika, odnosno oni najbrži među publikom, koji dolaze iz drugih gradova ili država mogu se smestiti u naših 40 apartmana u centru Beograda, svaga 10 minuta gradskim prevozom ili taksijem od Arene. Apartmanski smeštaj posebno je praktičan prilikom dolaska na koncerte jer je cena po osobi niža što je broj gostiju u apartmanu veći, tako da što je društvo veće to je veselije i to je jeftinije. Takođe, budući da je apartmanski smeštaj povoljniji od hotelskog, gosti mogu stići dan ranije i ostati dan-dva duže i tako iskoristiti priliku da uživaju u čarima Beograda baš u septembru kada je grad najživlji, jer svi ugostiteljski objekti na otvorenom, uključujući i splavove, još uvek rade, dok se u centru grada odvijaju brojne kulturne manifestacije.