Srbija – Gruzija 9.10, kvalifikacije za SP

Datum: 08-09-2017

Kvalifikacije za Svetska prvenstva reprezentaciji Srbije očigledno idu daleko bolje od kvalifikacija za Evropska prvenstva. Srbija praktično već ima u džepu kartu za Rusiju, a finalna utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine igra se 9. oktobra u Beogradu, i to protiv Gruzije koja je već ispala iz trke za prva dva mesta u grupi. Meč Srbija – Gruzija, koji će se igrati na Marakani biće prilika da ispratimo naše momke na veliko takmičenje koje ih čeka naredne godine.

Cene karata su 1200 dinara za zapad-centar, 1000 dinara za zabad-bok i istok-centar, 800 dinara za istok-bok i po 400 dinara za sever i jug.

Situacija u grupi

Posle pobede nad Irskom, Srbija je na prvom mestu u grupi D sa 18 bodova. Naša reprezentacija nije izgubila ni jedan meč i ima odličnu gol razliku, što nije bila odlika nekih naših ranijih timova. Na drugom, odnosno trećem mestu su Irska i Vels sa 14 i 13 bodova, dok teoretske šanse da ugrabi drugu poziciju u grupi ima i Austrija sa devet bodova. Srbiji su u dva poslednja meča – protiv Austrije u gostima 6.10. i protiv Gruzije kod kuće 9.10. dovoljna četiri boda, tj. jedna pobeda i jedan nerešen rezultat kako bi naša ekipa ostala na prvom mestu. Borba za drugo mesto u grupi biće žestoka, i upravo je grupa D jedna od najotvorenijih među devet evropskih kvalifikacionih grupa.

Najrealističniji scenario je da će i Vels i Irska uzeti po tri poena u pretposlednjoj rundi. Obe reprezentacije imaju veliku motivaciju i igraju protiv Gruzije tj. Moldavije, dve reprezentacije koje su već van trke. U tom slučaju Vels i Irska boriće se za drugo mesto u direktnom okršaju u Kardifu u poslednjem kolu. Ako Srbija kojim slučajem izgubi od Austrije, tada će cela grupa ući u foto-finiš, mada je to malo verovatno ako se vodimo dosadašnjim nastupima timova iz grupe.

Meč u Beogradu protiv Gruzije biće veliki spektakl, i očekuje se da će stadion Rajko Mitić biti pun do poslednjeg mesta. Iako će selektor Muslin verovatno već biti u prilici da odmori deo fudbalera, očekuje se da će protiv Gruzije izvesti najbolji tim, kako bi se odlazak na Svetsko prvenstvo proslavio na najbolji mogući način. Meč protiv Gruzije biće jedan od fudbalskih događaja godine, naravno zajedno sa utakmicama koje će Partizan i Zvezda igrati tokom jeseni u okviru Lige Evrope.

Smeštaj u Beogradu

Ako dolazite u Beograd na meč Srbija – Gruzija, ne zaboravite da karte obezbedite na vreme, a kada je smeštaj u pitanju, tu brigu prepustite Sky Apartmanima. Za svega 59 evra možete iznajmiti apartman u centru u kome se mogu udobno smestiti četiri gosta, tako da je cena po gostu za noćenje niža od 20 evra, a za duže boravke cena je još niža. Nema razloga da namećete obaveze rodbini i prijateljima kada dolazite u Beograd, smestite se u naše apartmane i uživajte u svom stanu u centru Beograda na dan ili dva. Velika većina apartmana za iznajmljivanje u ponudi Sky Apartmana nalazi se u strogom centru, tako da do stadiona Crvene Zvezde možete stići veoma lako, jer je stadion udaljen svega četiri autobuske stanice od trga Slavija.

Većina nas neće biti te sreće da odemo u Rusiju kako bi direktno bodrili naše fudbalere na Svetskom prvenstvu. Iskoristite ovu priliku da ih pozdravimo i ispratimo na najbolji mogući način 9. oktobra!

Foto: FSS