Scorpions u Areni 7. decembra

Datum: 17-11-2017

Sastav Scorpions u Areni nastupa 7. decembra, što će, po svemu sudeći, biti muzički događaj po kome ćemo pamtiti ovu godinu. Za najuspešniji evropski bend svih vremena, koji iza sebe ima neverovatnih 100 miliona prodatih albuma/ploča, ovo će biti prvi nastup u Srbiji.

scorpionsi u beogradu

Pola veka pred publikom

Scorpions-i su jedna od najvećih legendi roka sa neverovatnim stažom od čak pola veka. Žanrovski, bend se svrstava u hard-rok, dok se ponekad ubraja i u metal bendove, međutim definicija metala danas je prilično promenjena, tako da se Scorpions-i danas više identifikuju sa mainstream rokom.

Čak tri člana benda iz aktuelnog sastava, Rudolf Schenker, Klaus Meine i Matthias Jabs deo su originalne postave iz 1965, dok su Paweł Mąciwoda i Mikkey Dee novi članovi. Iako se danas više slušaju njihovi hitovi iz osamdesetih i devedesetih godina, Scorpions su svoj najoriginalniji doprinos dali sedamdesetih godina prošlog veka, sa albumima In Trance i Virgin Killer. Naredni album Lovedrive iz 1979 predstavljao je početak njihovog globalnog uspeha. Sledili su albumi Animal Magnetism, Blackout i serija novih albuma tokom 80-ih i ranih 90-ih, čime su se Scorpions-i popeli na sam vrh liste najproduktivnijih bendova u istoriji, sa ukupno 18 albuma do danas.

Bend je takođe jedan i od najnagrađvanijih u istoriji. Word Music Award poneli su čak tri puta, a deo su i svih izložbi i kolekcija koje slave legende roka, kao što su Rock Walk of Fame u Holivudu i Rok dvorana slavnih u Klivlendu. Među najveće hitove benda Scorpions ubrajaju se Wind of Change, Rock You Like a Hurricane i Still Loving You, koje su takođe među prvih 100 pesama na mnogim listama najboljih rok numera svih vremena.

Crazy World Tour

Njihov aktuelni album Return to Forever izašao je 2015 godine. Bend je na konstantnoj turneji još od 2010. godine, a nastup u Kombank Areni biće njihov poslednji nastup ove godine, kao i prvi nastup u Beogradu, zbog čega se očekuje posebno dobra atmosfera. Tokom nastupa na prethodnim koncertima u okviru Crazy World Tour-a, Scorpionsi su najčešće svirali numere The Zoo, Coast to Coast, Wind Of Change, Rock ‘n’ Roll Band, Can’t Get Enough, Blackout i Big City Nights.

Za koncert benda Scorpions u Areni još uvek ima karata, pri čemu je cena od 2.990 dinara za gornje nivoe, do 4.790 za Fan Pit. Prodaja teče veoma dobro, i skoro je sigurno da će Kombank Arena biti puna. Sky aparatmani imaju na raspolaganju 50 apartmana u Beogradu, među kojima su apartmani za 2-3 osobe, kao i apartmani velike površine koji mogu primiti čak do šestoro gostiju. Ukoliko dolazite da slušate bend Scorpions u Areni, rezervišite na vreme smeštaj u Sky apartmanima i pripremite se za najbolji provod ove godine, uz bend koji je ostavio neizbrisiv muzički trag i ima veliki broj poklonika širom sveta, a posebno u Srbiji.