SAJAM TEHNIKE, 21-25. MAJ

Datum: 20-04-2018

Priredbe na Beogradskom sajmu mogu se okvirno podeliti na one namenjene široj publici, kao što su Sajam knjiga, Sajam automobila ili Sajam turizma i priredbe koje okupljaju zaposlene u određenim branšama, poput Sajma građevinarstva, Sajma ugostiteljstva ili Sajma tekstila. Međutim, Sajam tehnike ne može se svrstati u jednu od ove dve grupe jer je osmišljen kao sajam namenjen privredi ali je vremenom stekao reputaciju veoma interesantnog događaja. Manifestcija iz godine u godinu privlači brojne znatiželjnike, koji na Sajam tehnike dolaze da vide robote, VR štandove i druge atrakcije, uz prosek od preko 20.000 posetilaca tokom proteklih nekoliko godina.

Sajam tehnike Beograd

Četvrta industrijska revolucija

62. Sajam tehnike otvoriće kapije od 21. do 25. maja. Moto festivala je „Korak u budućnost“, a prema rečima organizatora tema će biti četvrta industrijska revolucija, koja je upravo u toku u razvijenim zemljama. Lajt motiv prve revolucije (pre 300 godina) bilo je kroćenje prirodnih sila, za drugu (pre 150 godina) to je bila proizvodnu traka, prilikom treće (pre 40 godina) elektronsko upravljanje i robotika, dok će četvrtu industrijsku revoluciju okarakterisati IoT (internet of things – internet stvari), umrežavanje i poluautonomni sistemi.

Sajam tehnike revolucije

Malo je poznato da je Sajam tehnike jedan od najstarijih sajmova u Beogradu. Prvi put održan je 1937. godine a od 1957. godine je član Međunarodne unije sajmova – UFI. Jedna od bitnih karakteristika Sajma je to što se prezentacije ne održavaju na zahtev, paraleleno na velikom broju štandova, već se priređuju za veći krug zainteresovanih u unapred određeno vreme, tako da su prezentacije veoma posećene a publika ima priliku da uporedi različita rešenja i učestvuje u raspravi.

Organizatori su naveli desetak oblasti na kojima će akcenat biti posebno jak ove godine, a to su mašinski alati, proizvodni sistemi, softver koji olakšava automatizaciju, industrijska robotika, elektronika, digitalizacija na svim pojlima, zaštita u industriji, čiste tehnologije i podrška start-up projektima.

Sajam tehnike 3

Smeštaj za posetioce Sajma tehnike

Sky apartmani daju posebne pogodnosti za grupe koje dolaze radi prisustva na sajmovima, posebno kada je reč o većim grupama i višednenom boravku. Budući da je u našoj ponudi veliki broj apartmana koji su u neposrednoj blizini (u istom objektu), posetioci sajmova mogu lako da se okupe radi odlaska i lako da se vrate na istu lokaciju krajem radnog dana. Kontaktirajte nas da saznate na koji način vam možemo pomoći da obezbedite smeštaj u Beogradu prilikom dolaska na neku od sajamskih manifestacija.

foto: Sajam tehnike