Ricardo Villalobos na Kalemegdanu 15. juna

Datum: 29-05-2018

Kalemegdanska tvrđava je ključno mesto za koncerte ovog leta. Nekoliko lokacija na tvrđavi koristi se za javne događaje: Barutana, košarkaški tereni i terasa koja gleda na Novi Beograd su glavne lokacije, ali po našem mišljenju najinteresantniji je rov ispred Vojnog muzeja, poznat i kao tehno rov. Upravo tu će 15. juna nastupiti jedan od najpoznatijih svetskih DJ-eva, Ricardo Villalobos, uz podršku Marka Nastića i Amira Javasoul-a (Kanada). Koncert organizuje produkcijska kuća Blender, koja nekoliko dana ranije, 8. juna, priređuje još jedan odličan događaj – nastup DJ-a Black Coffee u Barutani.

ricardo villalobos beograd

Najveći fan Depeche Mode-a

Ricardo Villalobos pripada srednjoj generacije DJ umetnika, budući da radi već četvrt veka. Njegova porodica pobegla je iz Čilea u vreme Pinočeove diktature 1973. godine, kada je Ricardo imao samo tri godine i preselila se u Nemačku, gde je Villalobos odrastao i uskoro počeo da svira bongo. Njegove rane godine obeležila je velika ljubav prema bendu Depeche Mode, koji je pratio na evropskim turnejama a ta ljubav i danas traje, budući da su njegovi remiksi pesama ovog benda izuzuzetno popularni. Kao i većina poznatih DJ-eva, reputaciju je stekao na Ibici, Londonu i Berlinu, gde je godinama bio resident. Krunom karijere možda bi se mogao nazvati nastup koji su Villalobos i Richie Hawtin imali 2006. na Love Parade-u u Berlinu, pred više od 300.000 ljudi.

Kralj minimala

Villalobos je poznat po minimal zvuku i važi za majstora ovog žanra, čak i najboljeg minimal DJ-a danas. Posebno jak uticaj na njega je ostavila rana elektronska muzika poput Kraftwerk-a i prve tehno numere iz SAD. Prošle godine izdao je svoj peti album pod naslovom Empirical House LP, što je samo mali deo bogate karijere ovog umetnika, koji iza sebe ima osam kompilacija, 30 singlova i EP-ova i pedesedak remiksa.

Karte za događaj 15. juna mogu se kupiti na prodajnim mestima Eventim-a i Gigs Tix-a, po ceni od 1890 dinara za VIP i 1290 za regularnu kartu. Sky Apartmani su veoma traženi tokom letnjih meseci, zbog čega savetujemo da, ako dolazite iz drugih gradova, smeštaj rezervišete odmah, dok će karata verovatno biti sve do koncerta, jer iako se očekuje odlična poseta, tehno rov ima veoma veliki kapacitet.