PREDSTAVE NA BELEFU 2018

Datum: 13-06-2018

BELEF je jedno od ključnih dešavanja tokom leta u Beogradu i zato smo odlučili da program Belefa predstavimo u dva članka, kako bi odvojeno najavili  koncerte i predstave na Belefu. Sve predstave na Belefu odigraće se u bašti Studentskog kulturnog centra u samom centru grada, upravo gde se nalazi i većina Sky apartmana koje možete iznajmiti ako ovog leta dolazite u Beograd.

Drame, balet, performansi…

Prva predstava na Belefu namenjena je najmlađima. Plesni teatar Velenje iz Slovenije odigraće 23. juna muzičko-plesnu predstavu Pipi Duga Čarapa. Nakon izvođenja biće organizovana kreativno-edukativna radionica za decu.

Istog dana, ali u večernjem terminu, biće održana još jedna predstava ili tačnije – performans. Naslov je Vivisekcija kredenca, a izvode ga francuski glumci Rafael Koten i Pjer Menije. Reč je o apstraktnoj ali zabavnoj predstavi napisanoj upravo za ova dva umetnika, koji pre predstave nikada nisu igrali zajedno.

predstave na belefu 02

Iz performansa „Vivisekcija kredenca“

Predstava Brak u stvari ljubav je popularni kabaretski komad sa dvoje učesnika – Kristinom i Vladanom Savićem. Termin je 25. juni, a predstava je nastala na osnovama kabarea Kako razumeti Srbe, koji sadrži veliki broj muzičkih i plesnih numera.

Naredna predstava zakazana je za 27. juni. Reč je o predstavi Ples vila, koju izvode studenti Instituta za umetničku igru. Ovo nije predstava za decu, već moderna predstava koja govori o ljubavi i drugim emocijama, predstavljajući veliki broj mladih glumaca.

Sledećeg dana vreme je za komediju. Predstava Istočni anđeo reditelja Dragoslava Ilića govori o nekim od krucijalnih pitanja današnjice u Srbiji, dok kao mesto susreta za razgovor o ovim temama bira klupu u parku, gde se slučajno nalaze bivša operska diva i radnik Gradske čistoće.

Druga od dve dečije predstave na Belefu je Planeta tajni (30.6.), komad za decu koji publiku vodi u svet bajki i upoznaje najmlađe sa lepotom baleta i načinom na koji se priča može ispričati kroz pokret.

Smeh za kraj

Još jedan kabaretski komad, Kabare Beograd, našao je svoje mesto na Belefu. Datum je 5. juli, a predstavu je režirao Rade Marjanović. Igraju autor, Jelena Jovičić, Dragutin Dimitrijević i Uroš Ranković.

Finalna predstava na 27. Belefu, 12. jula, biće Čorba od kanarinca, koja sa velikim uspehom igra u Zvezdara teatru i osvajač je nagrade publike na festivalu duodrame u Topoli. U predstavi, koja je zabavna i ozbiljna u isto vreme igraju Mina Lazarević i Ljubomir Bandović.

Cena ulaznica za predstave na Belefu je 450 dinara, sa izuzetkom dečijih predstava i performansa Vivisekcija kredenca, na kojima će ulaz biti besplatan.

predstave na belefu 03