Perpetuum Jazzile u Beogradu

Datum: 08-06-2020

perpetuum jazz

Beograđani i gosti prestonice će 31. oktobra ponovo uživati u vokalnom nastupu svetski poznate grupe Perpetuum Jazzile i uživo imati priliku da otkiju snažan zvuk i energiju koju mnogi ljudi ne očekuju od ljudskog glasa. Perpetuum Jazzile je za publiku pripremio bogat repertoar različitih žanrova, pa će tako posetioci uživati u pop, rok, jazz, disko, bossa nova i gospel muzici. Bogat repertoar sadrži numere najpoznatijih svetskih izvođača kao što su ABBA, The Queen, Earth, Wind and Fire, Bee Gees, Billy Joel, Toto, George Benson, Michael Jackson, David Bowie, David Guetta, Daft Punk i Lady Gaga.

Perpetuum Jazzile osnovan je 1983. godine, ali tek u prvoj deceniji 21. veka stiče veću popularnost. Važnu ulogu u razvoju grupe je imao Tomaž Kozlevčar zbog svog doprinosa na unapređenju produkcije zvuka, ali i zbog rada na najpoznatijim numerama grupe kao što su “Africa”, “Avsenik Medley” i “Summer night”. Ulogu muzičkog direktora 2011. godine preuzima Peder Karlsson, osnivač poznatog švedskog vokalnog ansambla The Real group, pod čijim rukovodostvom grupa razvija jedinstveni scenski izgled i izraz zahvaljujući kojem dostiže nivo vokalnih ansambala svetske klase.

Ponosni nosilac Viktor nagrade

Grupa je redovni učesnik međunarodnih takmičenjima a kapela i jazz horova, na kojima ostvaruje zapažene uspehe, kao što je nagrada Victor za vokalna ansamble. U Sloveniji sastav često nastupa sa gostima kao što su italijanska Vocalica, švedski The Real group, ukrajinski ManSound, brazilski BR6 i The Real six pack iz Nemačke. Cilj ovih koncerata, koji se redovno organizuju u Ljubljani je promocija a kapela horova, različitih muzičkih žanrova, muzičke tradicije zemalja iz kojih gosti dolaze, i naravno, dobra zabava.

Jedna od najuspešnijih numera sastava Perpetuum Jazzile je “Africa”, koja je na YouTube-u pregledana preko dvadeset miliona puta i zahvaljujući kojoj je Perpetuum Jazzile dola poziv za zajednički nastup sa legendarnom grupom Toto na festivalu u blizini Udina.

Karte za koncert možete kupiti na blagajni Sava Centra i putem sajta ticket.rs, po ceni od 1900, 2300, 2600 i 2900 dinara. Gosti Sky apartmana u ulicama Maršala Birjuzova i Kraljice Natalije se nalaze na svega stotinak metara od autobuskih stajališta u Brankovoj ulici i na Zelenom vencu odakle će autobusom za manje od deset minuta stići do Sava Centra. U povratku se uvek možete prošetati do apartmana i uživati u prelepom pogledu koji se pruža sa Brankovog mosta na kalemegdansku tvrđavu, savsku promenadu i stari deo Beograda.