Parni valjak u Areni

Datum: 03-10-2019
Parni valjak u areni

Foto: Skymusic

Jedan od najvećih ex-Yu rok bendova, i jedan od svega nekolicine bendova iz osamdesetih godina koji još uvek sviraju, Parni valjak, nastupiće u Štark Areni 8. novembra. Zvuči skoro neverovatno, ali Parni valjak postoji pune 44 godine, a ovaj rekord bio je inspiracija i za ime turneje, koja je nazvana „Runda 44“. Parni valjak u Areni nastupa u dobro poznatoj postavi, koja je veoma retko menjana tokom godina. Dva osnivača i ključna člana benda, Aki Rahimovski i Husein Hasanefendić, nikada nisu napuštali bend, dok su drugi članovi, kao Marijan Brkić Zorislav Preksavec u bendu punih 30 godina.

Ponovo u Beogradu

Interesantno je da je prvi koncert Parnog valjka bio upravo u Beogradu, u hali Pionir, davne 1975. godine. Parni valjak bio je vrlo zapažen bend kada se pojavio, sa ogromninm brojem živih svirki širom SFRJ, dok pravu slavu stiču posle 1980. godine. Bend je objavio čak 17 studijskih albuma i 14 singlova, što Parni Valjak čini jednim od najproduktivnijih bendova u ex-Yu prostoru. Posebno veliki broj albuma bend je izdao između 1979. i 1985. godine – čak sedam.

Neki od najvećih hitova Parnog valjka su pesme „Jesen u meni“, „Moja je pjesma lagana“, „Prokleta nedjelja“, „Zastave“ i „Uhvati ritam“, a čak ni najduži koncerti nisu dovoljno dugi da publika čuje sve hitove koje bi želela. Aktuelni album „Stvarno nestvarno“, objavljen je 2011. godine, a jednu od svojih najvažnijih promocija dobio je ponovo u Beogradu, na seriji akustičnih koncerata u Sava centru, u martu 2012. godine.

Cena karata

Parni valjak u Areni nastupa posle vrlo žive medijske promocije, što je garant dobre posete. Ulaznice za koncert Parnog valjka u Areni u prodaji su već nekoliko meseci, jer je reč o bendu koji gotovo nikada ne otazuje koncerte, niti menja datume. Cena karata je 1.800 dinara za parter, dok se cena karata za tribine kreće između 1.800 i 2.800 dinara. Sky Apartmani otvoreni su za sve goste koji dolaze u Beograd na jednu noć radi posećivanja velikih koncerata, pri čemu je rezervaciju poželjno napraviti oko sedam dana ranije.