Sky Hotel među top 20 hotela u Beogradu

Datum: 29-08-2018

Novi član SKY porodice, SKY Hotel, za manje od šest meseci postao je jedan od najbolje ocenjenih hotela u Beogradu na sajtu booking.com i jedan od najtraženijih hotela u centru grada. Neizmerno smo zahvalni gostima na ovako dobrim ocenama i te ocene navele su nas da istražimo koliko su najbolji hoteli u Beogradu dobro rangirani na booking.com, koliko ima hotela u centru sa jednako dobrim ocenama i kolike su razlike u cenama.

Booking.com je jedan od najuspešnijih sajtova na planeti i šampion u reklamiranju na Google-u, zbog čega veliki deo svih rezervacija dolazi upravo preko njihovog portala. Čak 30 miliona objekata je ulistano na sajtu, a svake sekunde ostvari se 20 rezervacija.

Najbolji hoteli u centru Beograda

Ako pretragu na booking.com ograničimo na najbolje ocenjene hotele, tj. one koji imaju prosečnu ocenu preko 9 (9.2 u slučaju Sky Hotela), dobijamo ukupno 45 rezultata. Međutim, mnogi smeštaji među njima su daleko od centra, a ima i onih koji nisu hoteli u pravom smislu reči, već pre apartmani sa recepcijom ili veoma dobro uređeni hosteli, ali su uspeli da se na booking.com registruju kao hoteli. Ako pretragu ograničimo samo na centar Beograda, što u slučaju booking.com podrazumeva Stari grad i delove Vračara i Savskog venca i pritom zadržimo naš izbor na hotele sa ocenom preko 9, dobijamo daleko kraću listu od 18 hotela.

To su, dakle, najbolji hoteli u Beogradu. O kojih 18 hotela je reč? Interesantno je da samo dva među njima pripadaju globalnim hotelskim lancima, kao i da samo jedan među njima (Hilton) ima pet zvezdica. Većina ostalih, kao i Sky Hotel, su hoteli sa četiri zvezdice, a samo dva su sa tri zvezdice. Gotovo svi su otvoreni u proteklih nekoliko godina i, kao i Sky, to su hoteli srednje veličine, uglavnom u namenski izgrađenim objektima ali ponekad i u renoviranim starijim zgradama.

Cene hotela u Beogradu

Cenovna konkurencija između ovih 15-20 najboljih hotela u centru grada je vrlo oštra. Jedan manji deo, oni koji pripadaju stranim lancima i par premium hotela, cenovno su iznad linije od 100€ za noć, dok svi ostali, ponovo uključujući i Sky Hotel, pokušavaju da privuku goste povoljnijim cenama, koje se kreću od 55€ do 70€ za noć.

Ako pratimo poziciju Sky Hotela na sajtu Booking.com po najpopularnijem kriterijumu, koji uzima u obzir odnos cene i prosečne ocene, Sky Hotel je osmi najbolji hotel u Beogradu, što nas čini posebno ponosnim. Pritom, Sky Hotel nudi i neke posebne pogodnosti, koje nemaju čak ni neki od sedam hotela koji su ispred nas na toj listi najboljih među najboljima. Pre svega, tu je bolji pogled nego kod bilo kog drugog hotela, jer Sky Hotel gleda na Savu (sa eventualnim izuzetkom Hiltona na Slaviji), a zatim činjenica da Sky Hotel nudi i porodične sobe, što neki manji hoteli nemaju u ponudi, a dodatna prednost našeg hotela je i to što je potpuno opremljen za prijem gostiju za invaliditetom.