Koop Oscar Orchestra na Kalemegdanu

Datum: 29-04-2018

Jedan od najpoznatijih i najpopularnijih džez eksperimentatora, Šveđanin Oscar Simmonson, dolazi u Beograd sa bendom Koop Oscar Orchestra 24. juna. Sastav će biti jedna od finalnih atrakcija Musicology selekcije, odnosno Bitef Art Caffe-a, dok je lokacija, kao i u slučaju drugih BAC događaja tokom leta – Kalemegdan.

Dva dana posle nastupa benda Koop Oscar Orchestra sledi i svirka sastava Bokante, velike world music atrakcije. Upravo ova dva koncerta, budući da je razmak samo dva dana, odličan su povod za posetu Beogradu krajem juna, kada je letnja scena najživlja, budući da u avgustu gotovo da i nema manifestacija a veliki broj Beograđana je takođe na odmoru.

Bend KOOP stekao je veliku slavu krajem devedesetih i sve do razilaska 2008. godine bio je jedan od najtraženijih evropskih bendova electro jazz i acid jazz usmerenja, baš u godinama kada je ovaj žanr bio na vrhuncu. Koop Oscar Orchestra, koji broji sedam izvođača, izvodi sve numere benda KOOP, kao i nove pesme, koje nailaze na veoma dobar prijem kod publike. Njihova muzika uključuje i pozajmljivanje iz velikog broja različitih izvora, uključujući materijale iz drugih pravaca, poput hip-hop-a i rap-a. Simmonson je najavio da će na koncertu u Beogradu biti biti i materijala koji do sada nije bio izvođen.

Jazzu – novo lice Koop-a

Koop Oscar Orchestra ne bi nastao da Simmonson nije sreo litvansku džez pevačicu Jazzu, koja izuzetno dobro interpretira KOOP materijal. Jazzu se pevanjem bavi od 13. godine, a već sa 15 pevala je u bednu. Njen talenat dopunjen klasičnim muzičkim obrazovanjem, koje je stekla u Engleskoj. Zajedno sa zemljakom Leonom Somovom ima veoma uspešnu paralelnu karijeru, uz veliki broj osvojenih European Music Awards nagrada.

Koop Oscar Orchestra live

Ako vam ovo zvuči zanimljivo, preporučujemo da rezervišete apartman u Beogradu na tri ili četiri noći u četvrtoj nedelji juna, kako biste uživo mogli da slušate na teniskim terenima na Kalemegdanu Koop Oscar Orchestra i jednako dobri Bokante. Nekolicina apartmana, poput apartmana Vasina nalazi se u neposrednoj blizini Kalemegdana. Takođe je odličan potez ako uspete da dođete do dela prvog kontingenta od 50 karata po promotivnoj ceni od 1300 dinara. Moguće je rezervisati i barski sto, što je još jedna ponuda koja je dostupna samo za one najbrže.