Koncerti u Beogradu, januar-mart 2018

Datum: 27-12-2017

Koncerti u Beogradu sve češće su rasprodati mesecima unapred, posebno kada je reč o nastupima svetskih muzičkih zvezda, tako da je pažljivo planiranje neophono, posebno jer je i cena karata često visoka. Objašnjenje za ovu pojavu leži u tome što su koncerti sve bolji i bolji, a Beograd je danas na mapi turneje svake svetske zvezde. Evo sada i liste najzanimljivijih koncerata u Beogradu u prva tri meseca 2018. godine. Svi koncerti u ovom izboru su oni na kojima će nastupiti svetske muzičke zvezde, budući da za koncerte domaćih izvođača ne vlada tolika potražnja za kartama, odnosno karte je moguće nabaviti i svega nedelju ili dve pre koncerta. Kada dolazite na koncerte u Beograd obavezno povedite i prijatelje, jer smeštaj u Sky Apartmanima je povoljniji što više gostiju deli jedan apartman, i na taj način zagarantovano vam je ne samo dobro muzičko iskustvo već i nezaboravan boravak u Beogradu.

KRETAOR, 19.01, Hala Sportova. Cena karata – od 2.600 dinara.

Čuveni nemački metal bend Kreator dolazi u Beograd na veliki Belgrade Metal Meeting festival, na kome je Kretor  hedlajner, tako da će održati kompletan koncert u okviru ovog mini-festivala. Da se bend i dalje odlično drži svedoči podatak da u istom sastavu nastupaju već 17 godina. U istorijatu Kreator-a razlikju se dve faze, ona pre 2001. godine, koja predstavlja klasičan Trash metal i ona novija, u kojoj je njihova muzika nešto melodičnija. Bend je bio na vrhuncu slave oko 1990. godine, u zlatno doba metala, a imaju čak 14 objavljenih albuma. Njihove svirke su izuzetne, energične i moćne, a u Beogradu će publici predstaviti svoj novi album „Gods of violence“.

NORMAN BEAKER BAND, 11.02, DOB, Cena karata – od 800 dinara.

Reč je o najpovoljnijem koncertu sa naše liste, tako da društvo od četiri osobe može sa obezbedi i karte i smeštaj u Sky Apartmanima za svega 20 evra po osobi! Norman Beaker Band izvodi vrhunski bluz i nastupa sa posebnom energijom u Srbiji, budući da su 2015. godine čak snimili i album „Live in Belgrade“! Reč je o britanskom sastavu muzičara starije generacije, što je u bluz muzici dodatna preporuka, a o kvalitetu sastava svedoči i podatak da su nastupali zajedno sa zvezdama kao što su BB King i Van Morison. Lider benda, Norman Beaker, najznačajniji je britanski, a verovatno i evropski bluz muzičar već 30 godina, što je dodatni razlog zašto se ovaj koncert, za koji možda nećete čuti na radiju ili televiziji, nalazi na našoj listi.

KRAFTWERK, 24. 02, Beogradska Arena. Cena karata – od 3290 dinara.

Šta reći o Kraftwerk-u što se već ne zna? Mnogi kritičari smatraju Kraftwerk najuticajnijim postojećim bendom, a ne bez razloga Kraftwerk se smatra začetnikom elektronske muzike, zbog čega je pravo čudo da ih je u 2018. godini i dalje moguće slušati uživo. Cena karata svedoči o njihovoj velikoj popularnosti, a već u decembru 2017. godine veliki deo karata je rasprodat, tako da je ovo koncert za koji je definitivno ulaznice poželjno nabaviti što pre. Osim po zaista unikatnoj muzici, Kraftwerk je prepoznatiljiv i po vizualima na njihovim nastupima, koji su danas uglavnom 3D i predstavljaju neverovatan spoj tehnologije i umetnosti, nešto što je zaštitni znak ove grupe još od njenog nastanka davne 1970. godine.

CARO EMERALD, 27.02, Hala sportova. Cena karata – od 2400 dinara.

Još jedan koncert za ljubitelje suptilnijeg zvuka, mada ne tako povoljan kao februarski koncert u Domu omladine. Caro Emerald je holandska pevačica rođena 1981. godine, koja se proslavila u poslednjih desetak godina svojim fanstastičnim jazz nastupima. Peva na engleskom i važi za neverovatnog koncertnog izvođača, jer ima veoma snažan glas i uživa da nastupa. U njenim pesmama ima elemenata džeza iz prve polovine 20. veka, zbog čega je često zovu najboljim savremenim umetnikom koji ume da peva u stilu zlatnog doba džeza i Holivuda. Caro Emerald je doživela izuzetan komercijalni uspeh u Evropi sa milionima prodatih albuma, a posebno je popularna na radio stanicama. Prava koncertna poslastica.

THERION, 06.03, DOB, Cena karata – od 2800 dinara.

Bilo bi nepravedno definisati Therion samo kao metal bend, budući da u njihovim brojnim numerama klasična muzika ostavlja jak trag, a bend je u više navrata nastupao i sa simfonijskim orkestrima. Ovoga puta idu korak dalje, predstavljajući publici jedinstvenu metal operu u kojoj će se pojaviti čak 29 različitih vokala, u trajanju od preko tri sata! Therion je bend koji redovno nastupa u Beogradu, svake 2-3 godine, i imaju veliki broj fanova. Ovaj švedski sastav poznat je po veoma živopisim izvođenjima, a već tri decenije nalazi se među najboljim svetskim bendovima u domenu melodičnog metala, pri čemu je i njihova karijera, kao i u slučaju Kreator-a, išla od tvrđeg ka mekšem zvuku, pri čemu nikada nisu imali kreativnu krizu i svaki je album drugačiji.

Posle zatišja u aprilu, od maja kreće izuzetno živa letnja koncertna sezona, sa nekoliko fantastičnih nastupa, o čemu ćemo pisati u februaru, kada bude pravo vreme za kupovinu karata za te koncerte.