Koncerti u Beogradu april-jun 2018

Datum: 19-03-2018

Bez obzira koji tip muzike volite, proleće će obeležiti odlični koncerti muzičkih zvezda iz Srbije, regiona i sveta. Koncerti u Beogradu zakazuju se brzm tempom i lako je propustiti one zaista dobre i zato smo za vas odabrali sedam koncerata na kojima se očekuju posebno kvalitetni nastupi. Birali smo manje prema popularnosti muzičara ili našem muzičkom ukusu a više sa namerom da predvidimo koji će koncerti ostati upamćeni. Čini se da najviše razloga za radovanje u naredna tri meseca imaju ljubitelji energičnih svirki, no ne sumnjamo da će na listi svako pronaći nešto za sebe.

Magnifico, koncert u Ljubljani

Magnifico, 15.4, Belexpocentar, ulaznice od 1.190 rsd.

Neki bi rekli da je ovo koncert uglavnom za dame, budući da je Magnifico izuzetan šarmer, ali njegov koncert možemo da preporučimo svima koji vole mešanje žanrova i improvizacije u kombinaciji sa dokazanim hitovima. Slovenački muzičar veoma je popularan u Srbiji, posebno jer je pisao muziku za više domaćih serija.

Wille & The Bandits, 19.4, Elektropionir, ulaznice od 500 rsd.

Sledeći koncert sa naše liste takođe podrazumeva mešanje žanrova ali sa izraženijim naginjanjem ka rok muzici. Wille & The Bandits je britanski bend koji je na svetskoj sceni tek nekoliko godina ali važi za jedan od najboljih alternativnih bendova današnjice. Karte su izuzetno povoljne i nijedan ljubitelj dobrih rok svirki ne bi smeo da propusti ovaj nastup.

Toni Cetinski, 26.4 + 27.4, Sava Centar, ulaznice od 1.900 rsd.

Kada muzičar zakazuje dva koncerta u dva dana, i to u velikom prostoru kao što je Sava Centar, jasno je da je reč o umetniku na vrhuncu popularnosti. Toni Cetinski ima iza sebe veiki broj hitova, što svaki naredni koncert čini sve boljim, jer publika, skoro bez izuzetka, zna sve njegove pesme. Ipak, na koncertima u aprilu najavljeno je i nešto novo, tehnika koju je Cetinski nazvao akustik-elektrik zvuk. Koncerti u Beogradu koje će Cetinski održati sigurno će se dugo pamtiti i ako volite ovog izvođača, Sava Centra je odlična lokacija za uživanje u njegovoj muzici, daleko bolja od koncerata na otvorenom.

Hladno Pivo, 26.5, tereni KK Partizan, ulaznice od 1.100 rsd.

Još jedna odlična svirka po veoma prihvaljivoj ceni. Čuveni hrvatski sastav Hladno pivo sviraće na Kalemegdanu krajem maja, u okviru serije koncerata kojom proslavljaju 30 godina postojanja. Upravo zato, na koncertu će najviše biti starih hitova, tako da očekujemo fantastičnu atmosferu. Ovaj bend u toj meri je popularan u Srbiji da ga mnogi doživljavaju kao „naš“, što je filozofija sa kojom su članovi benda apsolutno saglasni.

Scorpions, 10.6, Štark Arena, ulaznice od 3.590 rsd.

Fanovi Scorpions-a koji su očekivali (i kupili karte) za koncert 7. decembra u Areni moraju se strpiti do juna, što je novi termin dugo očekivanog koncerta. O Scorpions-ima smo već pisali na našem blogu, uoči prvobitnog datuma, a sada možemo samo dodati da su očekivanja još veća i da je dodatno vreme omogućilo da svi koji su se premišljali dođu do svojih karata. Srećom, Arena je velika, tako da još uvek nije kasno da nabavite ulaznice.

Body Count, 18.6, Bašta SKC, ulaznice od 2.300 rsd.

Reč je o koncertu koji mnogi nisu očekivali, budući da američki bendovi srednje generacije retko dolaze na turneje po zemljama istočne Evrope, posebno kada je reč o bendovima koji mogu da biraju gde žele sviraju kao što je Body Count. Legendarni kalifornijski bend na čijem je čelu Ice-T proslavio se devedesetih godina prošlog veka, uz nekoliko odličnih albuma i posle 2000. godina, a za njihov koncert u SKC-u vlada ogromno interesovnaje, zbog čega karte vredi nabaviti što ranije.

Dubioza kolektiv, koncert u Sarajevu

Dubioza Kolektiv, 30.6, Tašmajdan, ulaznice od 1.140 rsd.

Naša finalna preporuka je Dubioza kolektiv, bend koji do sada nije svirao na otvorenom u Beogradu. Članovi benda konstaovali su da je Taš legendarna lokacija za koncerte i da svirka mora biti posebna. Dubioza je nedavno izbacila novi album „Pjesmice za djecu i odrasle“ a i ovaj koncert će skoro sigurno biti rasprodat, zato karte nabavite pre kraja aprila.

Uživajte u koncertima i ne zaboravite da uvek kada dolazite u Beograd možete da se smestite u Sky apartmanima, bez obzira da li dolazite u manjoj ili većoj grupi.

Foto sa naslovne strane članka „Koncerti u Beogradu april-jun 2018“:  Wille & The Bandits