KONCERTI NA BELEFU 2018

Datum: 22-06-2018

Pored odličnih predstava, o kojima smo nedavno pisali na našem blogu, koncerti na Belefu privlače jednako veliko interesovanje. Belef ove godine donosi skoro 20 koncerata, a mi smo za vas odabrali desetak za koje verujemo da će biti posebno dobri. Koncerti na Belefu na kojima nastupaju bendovi biće priređeni u bašti Studentskog kulturnog centra, dok je za većinu koncerata klasične muzike odabrana Skupština grada kao prigodnija lokacija. Kao i kada su u pitanju predstave, orginizatori su odabrali predstavnike različitih umetničkih pravaca, uz jednaku zastupljenost domaćih i stranih izvođača.

RASPORED KONCERATA

22. jun: Svečano otvaranje Belef-a u Kombank dvorani. Nastupiće International prodigy orchestra and choir iz Kine, koji će izvesti numere iz celog sveta, od Britanije do Kine, uključujući i kompozicije iz srpske tradicije.

26. jun: Koncert Jovana Maljokovića u bašti SKC-a u pratnji Balkan i Salsa orkestra. Još jedna poslastica za ljubitelje world muzike, uz vrlo popularno cenu karata od 450 dinara.

belef koncerti maljoković

Jovan Maljoković. Foto: Đorđe Đoković

30.jun: Popularni domaći rok sastav Neverne bebe nastupa na istoj lokaciji. Bend ove godine slavi 25 godina postojanja i nastavja da izbacuje hitove. Bašta SKC-a biće mala za sve fanove, zbog čega je kartu, čija je cena 1000 dinara, poželjno nabaviti koji dan pre koncerta.

4. juli: Najveseliji domaći sastav, čiji su koncerti uvek puni pozitivne energije – Orthodox Celts, nastupiće na sredini Belefa, a prvi put posle mnogo godina u bašti SKC-a. Cena ulaznice je 700 dinara.

13. juli: Naredni koncert na Belefu je onaj koji će izvesti Lena Kovačević. Za svakog kantautora samostalni koncerti su veliki događaj, a Lena je jedan od muzičara za čije nastupe uvek vlada veliko interesovanje, o čemu svedoči i nešto viša cena karte od 1000 dinara.

14. juli: Francuski sastav koji kombinuje teatar i pesu Tout Moreau izvodiće pesme Žane Moro. Nastup je u SKC-u, a cena karte je svega 450 dinara.

Belef će, sa koncertne strane, 15. jula zatvoriti Roman Simović i Gudači Svetog Đorđa. Kao i sa otvaranjem Belefa, odabrana je posebna lokacija, ovoga puta Kolarčeva zadužbina.

SMEŠTAJ U BEOGRADU

Beogradski letnji fetival je samo jedno od mnogih atraktivnih događanja u Beogradu tokom leta. Sky apartmani nude veliki broj apartmana u centru grada po odličnim cenama, uz napomenu da je tokom leta potrebno što ranije izvršiti rezervaciju, jer je interesovanje veliko.