Klizališta u Beogradu, zima 2019/2020

Datum: 30-12-2019

Visoke temperature sredinom decembra nakratko su dovele pod znak pitanja početak rada klizališta na otvorenom, međutim u finalnoj sedmici pre Nove godine sva klizališta u gradu proradila su punom parom. Ove zime ponuda će biti verovatno najbolja do sada, sa nekoliko zatvorenih i otvorenih klizališta, uključujući i dva besplatna, na Trgu republike i na Adi.

Klizalište na stadionu Tašmajdan prvo je počelo sa radom i biće otvoreno do 16. februara. Klizalište je otvoreno radnim danima od 18 do 20.30, kao i vikendom od 12 do 20.30, dok će tokom prve nedelje januara raditi takođe od 12 do 20.30. Cena ulaznica je 200 dinara radnim danom i 300 dinara vikendom, uz popust za porodice i besplatno klizanje za učenike sa đačkom knjižicom.

Klizališta na Trgu, Adi i Tašu

Na Trgu republike postavjleno je veliko klizalište na otvorenom, koje će zameniti popularno klizalište na Trgu Nikole Pašića. Reč je o do sada najvećem klizalištu na otvorenom u našoj zemlji, sa preko 1.500m2 površine za klizanje. I ovo klizalište biće otvoreno svakog dana, sve do sredine februara. Na klizalištu se realizuje i zabavni program za decu, koji je posebno bogat tokom vikenda.

Klizališta na Adi otvoreno je među poslednjima, 27. decembra. Locirano je kod popularnog kamenog grada. Klizalište je otvoreno svakog dana od 10 do 21 sat, sa pauzama za uređenje staze od 30 minuta nakon svaka dva sata skijanja. Klizanje u ovim terminima je besplatno a klizalište će raditi i posle 21 sat, uz naplaćivanje karata, u zavisnosti od interesovanja. U danima oko Nove godine zakazane su po dve predstave ili animacije dnevno, između 10 i 12 časova.

klizališta beograd

Klizališta u dvoranama

Dvorana Pionir je najpopularnije klizalište u Beogradu već decenijama, pre svega zbog dobrog kvaliteta leda i klizaljki. Tokom radnih dana rekreativci mogu da klizaju u večernjem terminu od 20 do 22 sata, kao i vikendom u terminima 11.00-12.30, 14.00-15.30 i 20.00-22.00. Cena karata je 200 dinara radnim danom i 300 dinara vikendom, dok roditelj i dete mogu mogu da uđu sa jednom kartom.

Pored ovih klizališta otvoreno je i popularno novobeogradsko klizalište Pingvin, kao i nekoliko manjih klizališta. Ukoliko nemate malu decu, koja brzo menjaju brojeve obuće, preporučujemo da nabavite klizaljke, jer je iznajmljivanje skuplje od karte, kvalitet može biti upitan i često se dugo čeka na klizaljke. Ukoliko želite da pozovete i prijatelje koji nisu iz Beograda, možete im preporučiti Sky Apartmane, u kojima će slobodnih mesta biti već u danima odmah posle Nove godine.