Jessie Ware prvi put u Beogradu

Datum: 26-07-2018

Jessie Ware Belgrade 02

Britanska pevačica i kantautorka Jessie Ware nastupiće u rovu na Kalemegdanu 27. avgusta u okviru turneje na kojoj promoviše novi album „Glasshouse“. Ware pripada bogatoj tradiciji britanskih pop pevačica moćnog glasa koje mahom pevaju nežne, setne, melanholične, ljubavne pesme, a većina fanova Amy Winehouse i Adele (koja je Jessie-na bliska prijateljica) su takođe publika koja prati rad ove pevačice.

Devotion i Tough Love

Jessie Ware ima 34 godine, a pevanjem je počela da se bavi posle kratke karijere u novinarstvu. Prvi album „Devotion“ izdala je 2012. godine, a njen prvenac naišao je na veoma dobar prijem, uz petu poziciju na listi najprodavanijih albuma u Britaniji te godine. Dve godine kasnije usledio je album „Tough Love“, koji je takođe bio u prvih 10 te godine. Oba mesta osvojena su pre nego što su online kupovine albuma počele da se računaju na top listama, tako da bi Ware verovatno zauzela i još bolje pozicije. Iz godine u godinu Jessie Ware je jedna od nominovanih za najbolji ženski vokal u okviru BRIT Awards-a, ali ima tu nesreću da najčešće završi druga (2018. godine tu čast dobila je Dua Lipa).

Glasshouse

Album Glasshouse izdala je 2017. godine, a na ovom albumu uz Jessi Ware možemo čuti i goste, među kojima je i Ed Sheeran. Vrlo pozitivne kritike prate aktuelni album, uz ocene kritičara da je Ware potpuno stasala kao autorka i kao pevačica upravo sa ovim albumom. Interesantan je i podatak da je Jessie Ware autorka poznatog podkasta Table Manners u kome često gostuju poznate ličnosti iz sveta muzike.

Cena karata za nastup Jessie Ware je 2.190 za standardne ulaznice i 2.790 za VIP ulaznice, a dostupne su na sajtu Eventima. Najbliži Sky Apartmani udaljeni su manje od 1km od Kalemegdana (npr. apartman Vasina), tako da sa događaja na tvrđavi, kao što je koncert Jessie Ware, gosti mogu doći peške, za svega petnaestak minuta.