34. Beogradski Jazz Festival

Datum: 26-09-2018

Beogradski Jazz Festival postao je tokom proteklih desetak godina najprestižniji i najkvalitetniji muzički fetival u zatvorenom prostoru u našoj zemlji. Ove godine festival će biti održan od 25. do 29. oktobra, a nosi moto „BEZ GRANICA“, čime se podvlači raznolikost izvođača, koji dolaze iz celog sveta, kao i žanrovska raznolikost. Ovaj festival više ne privlači samo relativno uski krug osoba koje prate džez trendove, već i muzički edukovanu publiku raznih ukusa, između ostalog i zato što se organizatori trude da dovedu zvezde koje imaju atraktivne nastupe i čiji muzički stilovi prelaze iz džeza u druge popularne forme.

lovano Joe Lovano

Iako cene ulaznica nisu simbolične, 3.600 dinara za komplet karata, za bogat program zaslužne su i gradske vlasti, koje su festival pomogle sa 11 miliona dinara, a donacije su dale i ambasade više zemalja. Kao lokacije odabrane su Kombank dvorana i Dom omladine. Među muzičarima koji će nastupiti na festivalu su Kurt Eling, Čučo Valdes, Džo Lovano, sestre Jensen, Omer Avital i mnogi drugi. Programi u Velikoj sali Doma omladine i Kombank dvorani počinju u 19 sati a u sali Amerikani u 22.30.

Ben Wendel Seasons Band

Program 34. Beogradskog džez festivala

Kombank dvorana:

28.10: Youn Sun Nah Quintet (KOR), Chucho Valdés Jazz Batá (CUB)
29.10: Kurt Elling Quintet (US), Enrico Rava Quintet feat. Joe Lovano (ITA/US)

Dom omladine, Velika sala:

25.10: Fish in Oil (SRB) + Marc Ribot (US) + Ben Wendel Seasons Band (US)
26.10: Marco Mezquida (ESP), Omer Avital Qantar (ISR)
27.10: Julia Hülsmann Octet (GER), Big Band RTS feat. Bobby Shew (SRB/US)

Dom omladine, sala Amerikana:

25.10: Jensen Sisters (CAN), LAN Trio (POR/NOR/UK)
26.10: Miklós Lukács Trió (HUN), The Necks (AUS)
27.10: Jimi Tenor & Band (FIN), Kompost 3 (AUT)
28.10: Cortex (NOR), The Thing (SWE/NOR)
29.10: Uglješa Novaković Quintet (SRB), Uroš Spasojević Project (SRB)

Sky Apartmani imaju spreman smeštaj za skoro neograničen broj gostiju krajem oktobra, međutim savetujemo da vaš smeštaj rezervišete barem dve nedelje unapred, posebno kada je reč o grupama koje žele da budu u apartmanima koji su međusobnoj blizini.