Guitar Art Festival, 16-21. mart

Datum: 25-02-2018

Devetnaesti Guitar Art Festival, pod sloganom „BE CONNECTED“, okupiće svetske majstore gitare, mlade umetnike i poklonike klasične gitare od 16. do 21. marta u Beogradu. Publika je imati priliku da čuje dva do tri koncerta dnevno (sa izuzetkom 16. i 20. marta kada je planiran po jedan veliki nastup). Festival će se odvijati na tri lokacije – u Zadužbini Ilije M. Kolarca, Sava Centru i Domu omladine Beograda, a posebna atrakcija biće koncert 17. marta na Trgu Republike.

be connected 2018

 

Guitar Art Festival, nakon dve decenije postojanja, uživa status jednog od pet najistaknutijih svetskih festivala klasične gitare, a slogan „BE CONNECTED“ oslikava koncept festival – povezivanje domaćih muzičara sa najvećim svetskim legendama gitare. Guitar Art festival do sada je organizovao više od 350 koncerata, sa vrhunskim muzičarima iz preko 50 država sveta i preko 200.000 posetilaca.

„Postali smo platforma koja povezuje, plasira i promoviše nove talente, ali i predstavlja najviše domete i savremene tendencije muzičke umetnosti’’, kažu organizatori 19. Guitar Art Festivala.

Dulse Ponteš na Guitar Art Festival-u

U sklopu festivala, 20. marta će održati koncert portugalska diva Dulse Ponteš. Ovim koncertom slavna pevačica će proslaviti 30 godina bogate karijere, a publika će imati priliku da, pored velikih hitova, premijerno čuje i neke od pesama sa njenog aktuelnog albuma „Peregrinacao”.

Dulse PontešDulse Ponteš

Dulse Ponteš jedna je od najpriznatijih portugalskih umetnica, sa devet albuma prodatih u više miliona primeraka. Publika širom sveta je prepoznaje po njenoj čuvenoj interpretaciji pesme “Canção do mar“ – koja je postala najizvođenija portugalska pesma svih vremena. U svojoj karijeri sarađivala je sa Sezariom Evorom, Hoseom Karerarsom, Karlosom Nunjesom, Jorgosom Dalarasom, Andreom Bočeli, Eniom Morikoneom i mnogim drugima.

Španska gitara

Druga velika atrakcija Guitar Art Festivala takođe nam stiže sa Iberijskog poluostrva, a to je plesna trupa Puerto Flamenco iz Sevilje, jedna od najprestižnijih flamentko trupa u svetu. Iako je fokus u ovom slučaju na plesu, Puero Flamenco angažuje najbolje gitariste iz Španije i sveta, a njihove muzičko-plesne numere predstavljaju atrakciju za koju se nadmeću festivali širom planete.

Puerto Flamenco

Kraj marta je idealno vreme za posetu Beogradu, jer temperature su već iznad 15°C, a pored Guitar Art festivala, moći ćete da posetiti i veliki broj drugih koncertata, predstava, izložbi i sajmova. Sky Apartmani gostima nude preko 30 apartmana u centru Beograda, odakle ćete moći da za svega nekoliko minuta dođete do lokacija na kojima se održava Guitar Art Festival (Dom omladine, Kolarčeva zadužbina), kao i drugi brojni drugi događaji.