Futsal – Evropsko prvenstvo 2016.

Datum: 13-01-2016

Futsal – Evropsko prvenstvo 2016.

Beograd će još jednom biti domaćin, velikog sportskog takmičenja u malom fudbalu, poznatom kao futsal. Evropsko prvenstvo 2016. u futsalu će biti održano u Beogradu od 02. do 13. februara 2016. godine, pod pokroviteljstvom UEFE-e. Beograd će imati priliku da se predstavi kao atraktivna sportska destinacija.

Kompletan projekat koji je dostavljen čelnicima UEFA od strane naše administracije ocenjen je veoma visokom ocenom. Srbija je pobedila u konkurenciji Bugarske i Makedonije, a futsal EP 2016. biće svakako do sada najznačajniji organizacioni projekat od formiranja samostalnog saveza.

Reprezentacija futsal- Evropsko prvenstvo

Reprezentacija futsal- Evropsko prvenstvo

Ovo je drugo veliko sportsko takmičenje u 2016. godini u glavnom gradu Srbije posle Evropskog prvenstva u vaterpolu. Sve utakmice biće odigrane u Kombank Areni, a direktno će biti prenošene u čak 59 zemalja na 20 jezika.
Na Evropskom prvenstvu 2016. učešće će uzeti 12 najkvalitetnijih reprezentacija na Starom kontinentu. Beogradska publika imaće priliku da uživa u potezima najvećih futsal majstora.

Ovo će biti 10. Evropsko prvenstvo u futsalu, a takmičenjem dominira Španija koja je čak šest puta bila šampion, prati je Italija koja je dva puta osvojila takmičenje, poslednji put pre dve godine. Ovo će za njih biti dodatni izazov i prilika da brane titulu. Rusija je osvojila jednu titulu i čak četiri puta bila drugoplasirana.
Tokom futsal takmičenja se očekuje priliv više hiljada gostiju iz inostranstva, što je dokaz da se u sportskim okvirima i velikim organizacijama grad prepoznaje kao atraktivna sportska destinacija. Očekujemo da će ovo biti jedno od većih, ako ne i najveće Evropsko prvenstvo u malom fudbalu. UEFA ima rezervisane termine na najvećim sportskim televizijama, čime se Beogradu pruža mogućnost za promociju u svetu. Sky apartmani kao i uvek brinu o vašem smeštaju tokom bravka u Beogradu. Apartmne koje preporučujemo: Sky apartman, Jacuzzi studio i Superior studio.

Futsal trofej - Evropsko prvenstvo

Futsal trofej – Evropsko prvenstvo

Prodaja ulaznica za jubilarno 10. Evropsko prvenstvo u futsalu je počela 1. decembra 2015. godine, a ulaznice mogu da se kupe na svim prodajnim mestima Eventima.

Futsal-Evropsko prvenstvo 2016. grupe

Grupa A: Srbija, Portugal, Slovenija
Grupa B: Španija, Ukrajina, Mađarska
Grupa C: Rusija, Hrvatska, Kazahstan
Group D: Italija, Češka republika, Azerbejdžan