Festival dokumentarnog filma u Beogradu

Datum: 05-05-2014

Sedmi po redu Međunarodni festival dokumentarnog filma BELDOCS održaće se od 8. do 14. maja u Beogradu, i tokom ovih sedam dana biće prikazana 34 ostvarenja dokumentarne filmske produkcije iz celog sveta i iz Srbije. Filmovi će biti prikazani u šest programskih celina, a projekcije su organizovane u 7 bioskopa širom grada.

Posetioci festivala će tokom trajanja moći da pogledaju najbolja ostvarenja dokumentarne sinematografije iz raznih zemalja sveta: SAD, Danske, Nemačke, Izraela, Velike Britanije, itd. Posebna zanimljivost biće dva 3D filma koja će biti prikazana u okviru programa. Ovogodišnji festival je posvećen Prvom svetskom ratu, pa će biti prikazan program filmova iz Arhiva Jugoslovenske kinoteke nastalih u periodu 1914-1918: filmski žurnali, propagandni i dokumentarni filmovi, vojni snimci i ostali materijali nastali tokom Prvog svetskog rata na područjima Srbije i susednih država. Uz gostovanja raznih svetskih, kao i domaćih stručnjaka iz oblasti dokumentarnog filma, BELDOCS obećava dozu kulture i zabave svim posetiocima.

Više informacija o samom festivalu, programu i mestima projekcija možete naći na zvaničnom sajtu festivala http://beldocs.rs/, a ukoliko Vam je potreban smeštaj za vreme trajanja festivala, možete se obratiti, naravno, Sky Apartmanima.