Dejvis kup 2016 Srbija – Kazahstan

Datum: 03-03-2016

Srbija dočekuje Kazanstan od 4 do 6. marta u dvorani Pionir u okviru prvog kola takmičenja Dejvis kupa. Karte su u prodaji, a najjeftiniji komplet karata za sva tri dana možete naći po ceni od 1.950 din.

U prodaju je pušteno 3.800 ulaznica, dok se preostalih 1.000 deli po već poznatom principu kada su Dejvis kup mečevi u pitanju. Po pravilima ITF, 10 posto kapaciteta dvorane mora unapred biti ustupljeno gostujućem timu, što je u ovom slučaju 480.

Dejvis kup: Đoković-Zimonjić

Dejvis kup: Đoković-Zimonjić

U petak, prvog dana takmičenja na program su dva meča. Prvi počinje u 14 časova, a drugi odmah nakon njega. Dubl se po rasporedu igra drugog dana takmičenja sa početkom u 15 časova. Nedelja je poslednji dan ovog takmičenja i tad su na rasporedu dva singl meča. Početak prvog meča je u 13h, a odmah po završetku sledi sledeći meč.
Dejvis kup reprezentaciju Srbije predvodiće Novak Đoković, najbolji teniser sveta, dok se u sastavu koji je objavio selektor Bogdan Obradović nalaze još: Viktor Troicki (22), Filip Krajinović (98) i Nenad Zimonjić (14. mesto u dublu na ATP listi).
Spisak igrača reprezentacije Kazahstana na koje u susretu sa Srbijom računa selektor Kazahstana Dias Doskarayev: Mikhail Kukushkin (84. na ATP listi singlova), Andrey Golubev (181), Aleksandr Nedovyesov (200), Dmitry Popko (236).

Dejvis kup - Đoković

Dejvis kup – Đoković

Srbija – Kazahstan


Novak Đoković očekuje da će biti u dobroj formi za duel sa Kazahstanom u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa u Pioniru predstojećeg vikenda.

Najbolji teniser sveta ima problema sa infekcijom oka zbog čega je prošle sedmice predao četvrtfinale u Dubaiju.

„Optimista sam i nadam se da ću igrati. Bio sam malo skeptičan, ali sada je sve u redu. Imam još dva treninga da se priviknem na dvoranske uslove“, rekao je Đoković.

Đoković dobro poznaje halu Pionirom, kao i njegov saigrač Viktor Troicki, jer povremeno dolaze da bodre košarkaše Crvene zvezde i Partizana, pa očekuju i da će navijači u prestojećem vikendu biti sa njima i pomoći im da stignu do pobede.

Za posetioce koji dolaze u Beograd da podrže reprezentaciju, predlažemo da odsednu u nekom od naših udobnih apartmana: Jacuzzi studio, Royal apartman i Premier apartman.