Dani Beograda od 16. do 19. aprila

Datum: 14-04-2014

Dani Beograda su manifestacija koja se organizuje svake godine kako bi proslavila tradiciju i duh prelepog glavnog grada, i podsetila na njegovu istoriju, umetnost i ljude. Dani Beograda ove godine biće tradicionalno obeleženi već 10. godinu zaredom, od 16. do 19. aprila, nizom kulturnih i obrazovnih programa pod sloganom “Beograd povezuje”. Dani Beograda posvećeni su značajnim datumima u istoriji našeg grada. Prvi datum važan je zato što je 16. aprila slovensko ime Beograd prvi put pomenuto u jednom pisanom dokumentu, dok je 19. aprila poslednji turski komandant Ali Riza-paša simbolično predao ključeve grada Knezu Mihailu na Kalemegdanu. Različiti programi podsetiće naše sugrađane i posetioce Beograda na ove značajne podatke iz naše istorije.
Ono što posebno izdvaja ovogodišnje Dane Beograda je činjenica da se ova manifestacija poklapa sa Uskršnjih praznicima, te će posetioci moći da biraju iz mnoštva zanimljivih programa i sadržaja.

Sky apartmani Vam nude najveći izbor luksuznih apartmana, koji će Vam još više ulepšati i učiniti zanimljivijim ovo tradicionalno slavlje posvećeno našem prelepom gradu.