Dan otvorenih vinskih podruma 2015

Datum: 26-05-2015

Dan otvorenih vinskih podruma 2015 biće održan u nedelju, 31. maja od 10h do 19h. Učestvovaće više od 50 vinarija i vinskih podruma iz cele vinorodne Srbije, koje svesrdno pomažu njihove turističke organizacije.

Ovo je odličan način da napravite izlet van Beograda, a nakon avanture vratite se u prijatan ambijent SKY apartmana.

Manifestacija Dan otvorenih vinskih podruma 2015 pokrenuta je kako bi se pozicionirala i brendirala Srbija kao zemlja vina uz poštovanje tradicije evropskih vinskih regija, poboljšala vidljivost vinogorja Srbije, kreirao nacionalni proizvod vinskog turizma i poboljšala prepoznatljivost i dostupnost ovog turističkog sadržaja.

Dan otvorenih vinskih podruma

Na 13 destinacija više od 50 vinarija otvoriće svoje podrume i degustacione sale. Povodom ove manifestacije kreiran je i Vinski pasoš Srbije. Sa vinskim pasošem se vinarije mogu obilaziti u sopstvenoj režiji ili organizovano. Uskoro će biti predstavljeni i brojni izleti i polasci ka vinskim regijama u Srbiji poslednjeg dana maja, koje organizuju turističke agencije – partneri ove manifestacije.

Jedan od izleta biće i vozom Romantika koji će taj dan saobraćati do Sremskih Karlovaca. Vinski pasoš će biti besplatan uz autobuske izlete.

Besplatne degustacije u vinarijama možete obezbediti sa vinskim pasošem Srbije. Iz više gradova u Srbiji su postavljeni programi za vinske izlete. Uz ove izlete, dobijate i vinski pasoš na poklon.

Dan otvorenih vinskih podruma

Dan otvorenih vinskih podruma

Polasci iz Beograda

• Šumadijska Toskana … 1200 RSD
• Vršački vinski rejon … 1200 RSD
• Fruška gora … 1500 RSD
• Jagodinski vinski put (Cilić, Temet) … 1500 RSD
• Vinska tura kojoj nedostaje naziv (Virtus, Jeremić i vinarija iznenađenja) … 1200 RSD
• Timočka vinska tura (sponzorisana cena) … 1000 RSD
• Vinski put Palić Subotica … 1800 RSD
• Vinski autobus Levač … 1800 RSD

Izleti mogu da se rezervišu individualno, ali i u organizovanim grupama po ovim (promotivnim) cenama. Promotivne cene važe za sve rezervacije do utorka, do kraja dana.

Više na: danubeogradu.rs.