Crvena Zvezda – Napoli, povratak u elitu

Datum: 04-09-2018

Crvena Zvezda - Napoli 02

Posle 26 godina odsustvovanja iz najelitnijeg Evropskog klupskog takmičenja, FK Crvena Zvezda ponovo će ove jeseni igrati u Ligi šampiona. Posle osvajanja Kupa Šampiona 1991. godine, Zvezda je još samo naredne sezone igrala u elitnoj selekciji, i od tada je nekoliko pet puta bila na gol od kvalifiacija, ali Liga Šampiona ostala je sve do ove sezone samo san. Posle pobede nad Salcburgom, Zvezda je ove jeseni izborila plasman u elitno takmičenje i igraće u grupi C sa Pari Sen Žermenom, Napolijem i Liverpulom, a prvi meč biće Crvena Zvezda – Napoli.

Velike nade, uprkos svemu

Utakmicu protiv Napolija Zvezda igra 18. septembra u Beogradu. Napoli je u sezoni 2017/2018 u Italiji bio blizu osvajanje Serije A, sa samo četiri poena iza Juventusa. Napoli favorit u grupi C, pri čemu su kladionice savim na strani italijanskog tima, sa kvotom oko 8.5 na pobedu Zvezde i samo 1.40 na pobedu Napolija.

Crvena Zvezda - Napoli 03

Malo očekivan prolaz Zvezde u Ligu šampiona najviše je obradovao vlasnike sezonskih ulaznica, koji plaćati samo 50% cene karata. Cena karata za sve tri utakmice na stadionu Rajko Mitić je 7.500 dinara za sever i jug, zatim 12.000 dinara za bočni deo istoka, 15.000 za centralni deo istoka i bok zapadne tribine i konačno 18.000 dinara za centralni deo zapada.

Treće mesto kao opcija B

Uz Plzen, AEK, Galatasaraj, Šahtjor, CSKA i Lokomotivu, Crvena Zvezda je jedan od sedam klubova iz Istočne Evrope u ovoj fazi Lige Šampiona. Ukoliko Crvenoj Zvezdi ne pođe za rukom da se kvalifikuje za nastavak nadmetanja, ni treće mesto ne znači kraj učestvovanja u evropskim takmičenjima, budući da se trećeplasirani timovi priključuju Ligi Evrope.

Rezervišite na vreme vaš smeštaj u Beogradu na dane Zvezdinih utakmica u Sky Apartmanima, po cenama već od 39 evra dnevno. U našoj ponudi je više apartmana u blizini Hrama Svetog Save, koji su svega tri tramvajske stanice udaljjeni od stadiona Crvene Zvezda, i predstavljaju idealan smeštaj za meč Crvena Zvezda – Napoli i naredne mečeve.

Crvena Zvezda - Napoli istorija

Tim Zvezde iz 1991. godine koji je osvojio Kup Šampiona