C. Zvezda – Keln, borba za proleće u Evropi

Datum: 24-11-2017

Naš najtrofejniji klub boriće se 7. decembra protiv Kelna za plasman u narednu fazu Lige Evrope. Za utakmicu Crvena Zvezda – Keln vlada ogromno interesovanje, jer Zvezda ima šansu da postigne najveći uspeh u evropskim takmičenjima od transformacije Kupa UEFA u Ligu Evrope.

zvezda bate

Početak meča u Borisovu

Meč Bate Borisov – Crvena Zvezda, odigran 23. novembra u Belorusiji završen je rezultatom 0-0, što je samo pomerilo odluku o drugoplasirnom u grupi za decembar. Zvezda je bila daleko bolja od domaćina, ali nije uspela da bolju igru pretvori u golove i tako već u petom kolu, kao Partizan, osigura ulazak u drugi deo takmičenja.

Zvezda u boljoj poziciji u odnosu na BATE i Keln

Arsenal može mirno da dočeka Beloruski  tim u Londonu 7.12, jer već ima osigurano mesto u šesnaestini finala. BATE se nada pobedi nad Arsenalom i nerešenom rezultatu u meču Crvena Zvezda – Keln, dok predstavnike Srbije i Nemačke pobeda vodi direktno dalje. U slučaju pobede Arsenala nad timom iz Borisova ili nerešenog rezultata u tom meču, kao i nerešenog rezultata u Beogradu, dalje će ići Crvena zvezda zahvaljujući pobedi nad Kelnom u prvom meču. Bilo bi lako reći da je Zvezdi u Beogradu dovoljan i jedan bod, međutim pobeda Kelna nad Arsenalom u prošlom kolu ne samo da je dala krila Kelnu pred gostovanje u Srbiji, već je i pokazala da je Arsenal itekako pobediv, zbog čega crveno-beli ne smeju da se opuste i brane 0-0, nadajući se da će Arsenal da završi posao za njih.

zvzda keln

Zvezda je u prvom meču bila bolja od Kelna

Posle pobede Kelna i nerešenog rezultata u Belorusiji, grupa H je jedna od najneizvesnijih pred završnicu grupne faze Lige Evrope. Samo su još grupe F i I jednako otvorene, dok su u ostalim grupama poznati timovi koji idu dalje i timovi koji ispadaju, ili se drugoplasirani i trećeplasirani tim bore za mesto koje vodi dalje.

Sve karte koje su do sada puštene su već prodate, međutim još jedan kontigent ulaznica biće u prodaji pred sam meč. Ulaznice je moguće veoma lako kupiti i putem oglasa, po cenama već od 2000 dinara. Sky apartmani nude smeštaj navijačima Crvene Zvezde i svim ljubiteljima fudbala koji 7. decembra dolaze u Beugrad. Cena zakupa apartmana za jednu noć je već od 55 evra, tako da se tri osobe mogu udobno smestiti u apartmanima u centru grada uz cenu po osobi koja je niža ili ista kao cene karte.