Bryan Ferry u Areni 7. septembra

Datum: 24-07-2018

Jedan do najharizmatičnijih britanskih muzičara, čija karijera traje već šest decenija, Brajan Feri, nastupiće 7. septembra u Štark Areni. Feri, koji u svojoj 73. godini i dalje redovno nastupa, dolazi u Beograd u okviru turneje koja uključuje Britaniju, Irsku i zemlje našeg regiona. Ulaznice za koncert u Šibeniku, četiri dana pre nastupa u Beogradu, već su rasprodate, a u većini država Jugoistočne Evrope Feri će nastupiti na lokacijama koje nisu tipične za koncerte, poput tvrđave u Šibeniku, filharmonije u Skoplju, amfiteatra u Atini i Solunu i drugim. Zašto se baš u Beogradu Feri odlučio da nastupi u Areni, ne znamo, ali moguće je da je razlog velika očekivana poseta.

Roxy Music i solo karijeta

Brajan Feri je muzikom počeo da se bavi vrlo rano, paralelno sa karijerom u dizajnu i vajarstvu, a već sa 23 godine bio je predavač u umetničkoj školi u Londonu. Tokom šezdesetih godina prošlog veka nastupao je sa nekoliko bendova, a 1970. godine osniva sastav Roxy Music, sa kojim je stekao svetsku slavu. Bend je snimio čak šest albuma tokom sedamdesetih i veliki broj Ferijevih hitova potiče iz tog perioda.

Feri počinje solo karijeru 1983. godine, a njegov prvi solo album Boys and Girls dolazi 1985. godine na prvo mesto u Britaniji, kao jedini solo album do tada koji se probio na sam vrh. Od kraja osamdesetih do početka devedesetih Feri je uglavnom bio u studiju, posle čega ponovo beleži veliki uspeh sa albumima Taxi i Mamouna. Početkom novog veka Feri ponovo okuplja Roxy Music i do danas povremeno nastupa sa bendom. Novi album, Avonmore, Feri je objavio 2014. godine i od tada ponovo redovno nastupa.

Hitovi koji su obeležili 20. vek

Koje Ferijeve pesme se mogu smatrati najvećim hitovima, zavisi od muzičkog ukusa, pogotovu jer se pesme iz sedamdesetih i ranih osamdesetih razlikuju od kasnijih pesama. Kao najveći hitovi obično se izdvajaju Let’s Stick Together, More Than This, Slave to Love, Jealous Guy i Kiss and Tell.

Cena ulaznica za koncert 7. septembra su 3.300 dinara i 3.500 dinara za tribine, 3.700 dinara za parter i 4.700 dinara za mesta na parteru blizu bine. Septembar je doba godine kada je iznajmljivanje apartmana u Beogradu daleko lakše nego tokom leta, budući da nije velika navala, tako sa možete biti sigurni da ćete pronaći mesto u Sky Apartmanima, samo ako rezervišete 2-3 nedelje ranije.