Besplatna tura Beograda

Datum: 17-02-2015

Ovog vikenda, 21. i 22. februara biće organizovano besplatno razgledanje Beograda, povodom održavanja Međunarodnog sajma turizma i obeležavanja Svetskog dana turističkih vodiča.

Turistički vodiči obeležavaju svoj dan, 21. februar, tako što poklanjaju besplatna razgledanja sugrađanima, domaćim i stranim posetiocima na srpskom i stranim jezicima, što će ove godine realizovati u saradnji sa Sekretarijatom za privredu i Turističkom organizacijom Beograda.

U subotu, 21. februara od 15h, biće organizovana tura razgledanja grada autobusom u trajanju od 90 minuta (vodiči na srpskom i engleskom jeziku). Mesto polaska i povratka je parking kod rampe ispred hale 4 Beogradskog sajma.

Razgledanje grada tramvajem, u trajanju od 60 minuta, biće organizovano takođe u subotu od 17h i 18h, a mesto polaska i povratka je stajalište „Beko“ ispod Zoo-vrta na Kalemegdanu.

Razgledanje Pionirskog parka je u subotu, 21. februara od 10h, mesto polaska je ispred Starog dvora, u isto vreme je razgledanje Tašmajdanskog parka, mesto polaska je ispred Crkve Svetog Marka, dok je od 12h, 13h i 14h razgledanje Skupštine grada Beograda.

U nedelju, 22. februara od 11h predviđeno je razgledanje Knez Mihailove ulice (mesto polaska – ispred Palate „Albanija“), u isto vreme počeće i razgledanje Zemuna (mesto polaska – ispred zgrade Glavne pošte u Zemunu). Od 14h počeće razgledanje Beogradske tvrđave (Sahat kapija, Rimski bunar, Barutana, Kula Nebojša), a mesto polaska je ispred Prirodnjačkog muzeja.

Zainteresovani gosti SKY apartmana mogu se prijaviti u Turističkom informativnom centru Turističke organizacije Beograda, Knez Mihailova 5, od 9h do 19h, kontakt telefon je 011/2635-622 i na štandu TOB-a, hala 4 Beogradskog sajma. Prijavljivanje traje do popune mesta za svaki od najavljenih programa za 21. i 22. februar. Iskoristite priliku dok boravite u našoj prestonici da upoznate svaki njen kutak!