Belgrade Beer Fest 2015

Datum: 14-08-2015

Ovogodišnji Belgrade Beer Fest 2015 otvoriće kapije 19. avgusta na Ušću, a da je sve spremno potvrđuje i kompletan muzički program najmasovnijeg festivala u ovom delu Evrope.

Tokom pet dana festivala očekuju nas nastupi više od 30 izvođača i bendova, kao i dva svetski poznata DJ-a. Nadamo se da ste na vreme osigurali vrhunski smeštaj u SKY apartmanima za udoban boravak u prestonici tokom trajanja festivala.

Već prve večeri festivala pred publikom na Ušću od 21.30h nastupiće jedan od najvećih domaćih rok sastava – Riblja čorba. Pre njih sviraju Neno Belan & Fiumens, a od 23.00h provod se nastavlja na najbolji način žurkom koju priređuje DJ Roger Sanchez.

belgrade-beer-fest

Belgrade Beer Fest

U četvrtak, 20. avgusta, na veliko zadovoljstvo posle šest godina na Beer Fest-u, nastupiće Rundek Cargo Trio. Slede trenutno najveće hip-hop zvezde iz Crne Gore, Dedduh i Noyz poznatiji kao Who See, a njih će, pred ponoć, zameniti Babe, bend sa ništa manje pozitivnim zvukom i uvek raspoloženim frontmenom Žikom Milenkovićem.

Premijerno na festivalu treće večeri nastupiće folk-punk-rock sastav Brkovi iz Zagreba. Ovo veče obeležiće grupa Galija i kultni beogradski hip-hop trio Bad Copy. Pola sata posle ponoći, za miks pultom biće house zvezda DJ Sandy Rivera.

 

Belgrade Beer Fest 2015: Kelti, Davorin, Vampiri, Kiki…

U subotu, 22. avgusta od 21.15h svira grupa Kerber, potom će nastupiti holandski trio Kraak & Smaak Live. Od 23.15h binom će „zavladati“ prepoznatljivi irski tonovi kada na scenu izađu ikone Beer Festa – Orthodox Celts.

Posle popularnih Kelta, na „novi talas“ podsetiće nas Davorin Bogović, originalni pevač Prljavog kazališta, koji na Beer Festu nastupa prvi put.

Poslednje večeri festivala publika će od 20.00h uživati uz Vampire, a posle njih nastupiće Kiki Lesendrić & Piloti uz specijalne goste iz Holandije – Luminize.

Na festivalu će pored pomenutih nastupiti još 14 bendova i izvođača.

 

DJ Sandy Rivera na Ušću

DJ Sendy Rivera je svoje prve korake u svetu muzike napravio kao producent 1992. godine, potpisujući se kao Kings of Tomorrow.

DJ Sandy Rivera

DJ Sandy Rivera

Kreativnost i dar da stvara vanvremensku house muziku postavili su ga već tada na uticajnu poziciju na klubskoj sceni, a zvuk house muzike njegovim dolaskom više nikada nije bio isti.

Već sledeće godine osnovao je izdavačku kuću BlackWiz, a posle dve godine i Deep Vision Records. Njegov najveći hit je pesma „Finally“, koja je dospela do 24. mesta britanske liste singlova i 17. pozicije na Billboard dance listi, koju do danas, mnogi smatraju, jednom od najboljih house pesama sa vokalima.

 

Belgrade Beer Fest 2015: Besplatan prevoz za posetioce

Belgrade Beer Fest 2015 je festival koji, od svog osnivanja, organizuje i sprovodi društveno odgovorne akcije koje promovišu odgovornu konzumaciju alkoholnih pića i podizanje nivoa bezbednosti posetilaca festivala.

Kompanija Heineken Srbija pobrinula se da svi posetioci mogu opušteno da uživaju u vrhunskom pivu i odličnoj muzici, a da pri tom bezbedno stignu kući. Treću godinu zaredom u saradnji sa GSP Beograd, kompanija organizuje akciju „Društvo, ko vozi kući“.

→ Linija 1 – Ušće do Trga Republike
→ Linija 2 – Ušće preko Glavne železničke stanice i Sajma do Bioskopa Šumadija
→ Linija 3 – Ušće preko GO Novi Beograd do TC Piramida
→ Linija 4 – Ušće preko Studentskog grada i Zemunske bolnice do Keja oslobođenja.

 

Belgrade Beer Fest 2015: Program

BBF-2015