Beer Fest 2018

Datum: 31-05-2018

Ako pitate Beograđane koje im je omiljeno godišnje dešavanje u gradu, po svoj prilici najčešći odgovor biće Beer Fest. Ultimativni praznik piva i muzike, Beer Fest svake večeri privuče oko 100.000 posetilaca, a razlog za tako visoku posetu nije samo besplatan ulaz već i činjenica da su koncerti na festivalu već godinama najveći rok koncerti u Srbiji. Tako velika publika je izazov i za bendove, tako da po pravilu na Beer Fest dolaze grupe koje imaju iskustvo sa masovnom posetom i koje umeju da komuniciraju sa publikom, čak i u ponekad teškim uslovima gužve, prašine i vrućine.

Beer Fest 2018 stejdz

Beer Fest 2018: Izvođači

Beer Fest 2018 trajaće od 15. do 19. avgusta, uz izuzetno dobar program i nešto urbaniji zvuk nego prethodnih godina. Čak četiri legendarna benda nastupaju na festivalu: Partibrejkers, Lollobrigida, E-Play i Obojeni program. Program će se odvijati na Main stage-u i Alternative stage-u, a koji će bendovi nastupiti osim hedlajnera, biće objavljeno tokom juna.

Partibrejkersi otvoriće Beer Fest 2018, a na festivalu smo ih poslednji put gledali pre pet godina. Kao jedan od najvećih rok bendova sa ovih prostora, Partibrejkersi imaju repertora koji bi popunio svih pet dana Beer Fest-a, međutim kao bend koji više nema šta da dokazuje, šanse su da će više svirati stare hitove, što publika na Beer Festu očekuje, nego pesme sa tri albuma koji izašli posle 2000. godine.

Beer Fest 2018 laseri

Najbolja svirka u regionu

Lollobrigida, hedlajner drugog dana festivala, je ovogodišnji bend iz regiona na Beer Festu. Ovaj hrvatsko-slovanački synthpop bend jedan je od najboljih originalnih sastava u regionu u proteklih 15 godina i veoma je popularan u Srbiji, uz redovne svirke na Exit festivalu. Osvajači su više MTV Adria nagrada i na njihovom koncertu očekujemo za nijansu mlađu publiku nego na koncertima rok legendi kao što su Partibrejkersi.

Obojeni program je još jedan hit bend sa dugom istorijom. Bend je nedavno proslavio 35 godina rada, uz stil koji je tokom decenija evoluirao je od roka, preko alternative do elektronike i nazad. Bend iz Novog Sada nastupiće treće večeri festivala.

Ako dolazite u Beograd radi dolaska na Beer Fest 2018, Sky Apartmani preporučuju vam da rezervišete smeštaj već u junu. Budući da su koncerti besplatni i da su cene piva povoljne za dolazak na Beer Fest zaista nije potrebno mnogo više od dobre volje i na vreme rezervisanog apartmana.