Srbija – Grčka, kvalifikacije za SP

Datum: 22-11-2018

Najvažnija košarkaška utakmica ove godine, barem ako je sudeći po pozivu Košarkaškog saveza Srbije upućenog navijačiva, biće ona koju naša reprezentacije igra 3. decembra u Beogradu protiv Grčke. Reč je o tzv. petom prozoru, jednoj od utakmica u dugom nizu mečeva koji će odrediti koji 12 timova iz Evrope će nastupiti sledeće godine ne Mondobasketu u Kini. Kvalifikacije ulaze u završnicu, a Srbija, koja nije briljirala do sada, mora ostati na trečm mestu među šest timova u grupi jer to su timovi koji će ići na Svetsko prvenstvo.

U grupi L Srbija je iza Nemačke i Grčke, koje su još uvek neporažene, a ako Srbija pobedi Grčku u Beogradu može ući i u nadmetanje za drugu poziciju u grupi. Sa druge strane, poraz bi značio da Gruzija i Izrael imaju šanse da zamene Srbiju na trećem mestu, pogotovu ako reprezentacija Srbije izgubi od Izraela u gostima 30. novembra.

Spisak igrača

Selektor Aleksandar Đorđević objavio je širi spisak igrača koji kandidati da zaigraju protiv Grčke. Naši najbolji igrači, koji nastupaju u Evroligi, nisu na ovom spisku zbog klupskih obaveza. Na spisku su igrači:

Stefan Peno (Alba) Rade Zagorac (Partizan)
Ilija Đoković (Borac Čačak) Marko Simonović (Zenit)
Stefan Pot (FMP) Stevan Jelovac (Bamberg)
Aleksa Avramović (Vareze) Stefan Birčević (trenutno bez kluba)
Dragan Milosavljević (Unikaha) Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons)
Branko Lazić (C. zvezda) Đorđe Gagić (Partizan)
Ognjen Dobrić (C. zvezda) Nikola Jovanović (Trento)
Aleksa Radanov (C. zvezda) Dejan Kravić (Virtus Bolonja)

 


Pregled meča Grčka-Srbija iz prošlog kola

Karte već od 500 dinara

Ulaznice za meč Srbija-Grčka u hali „Aleksandar Nikolić“ mogu se rezervisati i kupiti na sajtu Eventima, a biće dostupne i na dan meča. Cene karata iznose 500 dinara za tribine, 750 za parter, 1000 dinara za lože i 2.500 odnosno 5000 dinara za drugi i prvi red stolica pored terena. Sam početak decembra je odlično vreme za iznajmljivanje apartmana u Beogradu, jer još uvek ima slobodnih apartana a novogodišnja atmosfera je več pristutna. Ukoliko dolazite u Beograd na meč Srbija-Grčka pozivamo vas da budete naši gosti u Sky Apartmanima.