57. OKTOBARSKI SALON

Datum: 24-08-2018

Oktobarski salon važi za jedan od najprestižnijih kulturnih događaja u Srbiji, što je sasvim opravdano, budući da je reč o najvećoj manifestaciji na ovim prostorima koja prezentuje radove istaknutih vizuelnih i drugih umetnika. Od 2014. Oktobarski salon održava se svake druge godine, što mu je dodatno dalo na važnosti, uz sve impozantniji spisak učesnika.

Gunnar i Danielle Kvaran na čelu Salona

Umetnički direktor 57. Oktobarskog salona je dugogodišnji direktor muzeja na Islandu i u Norveškoj Gunnar Kvaran, dok je kustos izložbe Danielle Kvaran, koja je tokom godina radila na velikom broju značajnih izožbi u Francuskoj i na Islandu.

57. Oktobarski salon, koji počinje 15. septembra i traje do 28. oktobra, teći će paralelno na sedam lokacija, među kojima tri – Galerija Artget, Likovna galerija i Galerija Podroom – pripadaju Kulturnom centru Beograda, a zatim su tu i U10, galerija SANU, Galerija Remont i Muzej grada Beograda.

Kao moto, 57. Oktobarski salon izabrao je „Čudo kakofonije“, čime je autorski par želeo da skrene pažnju na različitost izraza u savremenoj umetnosti i prihvatanju te različitosti kao osnovnom postulatu Salona.

Od Yoko Ono do Takashi Murakami

Među 72 umetnika koji čiji će radovi biti prikazani na Oktobarskom salonu su Anselm Kiefer, Erro, Olafur Eliasson, Larry Bell, Cindy Sherman, Tom Sachs, Yoko Ono, Helen Marten, Eva Kotatkova, Dominik Lang, Cao Fei, Takashi Murakami, kao i veliki broj mladih ali veoma perspektivnih umetnika.

U Sky Apartmanima biće nam velika čast ako deo umetnika i gostiju odsedne kod nas, budući da smo veoma zainteresovani da čujemo komentare osoba koje imaju istančan ukusu o uređenju naših apartmana. Bez obzira da li u Beograd dolazite na 57. Oktobarski salon ili drugim povodom, naš smeštaj vam je uvek na raspolaganju.

Foto: oktobarskisalon.org