55. Beogradski sajam nameštaja

Datum: 03-11-2017

Najprestižnija sajamska maniftacija u Srbiji, Beogradski sajam nameštaja, otvara vrata za posetioce 7. novembra. Beogradski sajam nameštaja iz godine u godinu privlači na desetine hiljada posetilaca iz cele Srbije, budući da je moguće videti izuzetnu ponudu na jednom mestu, dobiti značajne popuste i dogovoriti sve od dezena nameštaja do dostave i načina plaćanja za nekoliko minuta. Takođe, Sajam nameštaja postao je nezaobilazna manifestacija ne samo za proizvođače nameštaja, već i za biroe i kompanije koje se bave industrijskim dizajnom i kompanije specijalizovane za ekskluzivan nameštaj, što je dodatno podiglo ugled Sajma, privuklo posetioce i uticalo na sve bolji kvalitet prikazanog nameštaja.

Beogradski sajam nameštaja je najveća manifestacija ovog tipa na Balkanu, a trajaće pet dana. Paralelno sa Sajmom nameštaja održava se i 55. Međunarodni sajam mašina, alata i repromaterijala, koji je usmeren ka biznis korisnicima i predstavlja neku vrstu produžetka Sajma nameštaja. Ove godine očekuje se da se poseta Sajmu približi cifri od čak 100 hiljada, što bi bila odlična poseta čak i u evropskim okvirima za manifestaciju ovog tipa. Gotovo je neverovatan i broj učesnika iz redova izlagača, kojih će, zajedno sa osobljem na štandovima, biti čak 13 hiljada. Oni će predstavljati ukupno 520 izlagača iz 45 zemalja. Bilo da su kupci ili izlagači, svako ko dolazi na Sajam nameštaja može računati na smeštaj u Beogradu u Sky Apartmanima.

Najveća površina do sada, preko 500 izlagača

beogradski sajam namestaja 02

Najveći deo Beogradskog sajma biće iskorišćen za potrebe Sajma nameštaja, a to su hale 1, 1a, 2, 3, 3a, 4, 7, 8, 9 i 55. Sale 7, 8 i 9 biće korišćene za potrebe ovog sajma po prvi put. Površina izložbenog prostora je čak 60.000 metara kvadratnih.

Po prvi put na sajam dolaze „Vitra“ iz Švajcarske, „Mattiazzi“ iz Italija, „LaCividina“ i „Petite Friture“ iz Francuske i „Mobles 114“ iz Španije. Modeli ovih proizvođača spadaju u višu cenovnu klasu, međutim na svim sajmovima u Beogradu dobro se prodaju luksuzni artikli, tako da se očekuje da će i za njihove eksponate vladati veliko interesovanje. Ovi brendovi biće svakako i među kandidatima za nagradu Sajma nameštaja „Zlatni ključ“, a pored ove tradicionalne nagrade, od ove godine uvodi se i nova nagrada, nazvana „Beogradski ključ“.

beogradski sajam nameštaja fotelja

Posetioci koji dolaze na Sajam nameštaja mogu da računaju na uštede od oko 15-20% u odnosu na redovne cene u prodavnicama, a što je najvažnije, uštedeće vreme koje bi inače proveli u posećivanju prodavnica i sajtova. Zbog toga je veoma korisno posetiti Sajam nameštaja makar i na jedan dan i za kupce koji žive van Beograda, pri čemu najbolji vid smeštaja predstavljaju apartmani za izdavanje iz ponude Sky Apartmana.

Foto: sajamnamestaja.rs