40. Beogradski Sajam turizma

Datum: 29-12-2017

Beogradski Sajam turizma je drugačiji od svih drugih sajamskih priredbi, jer za razliku od sama knjiga, nameštaja ili automobila, posetioci ne dolaze da bi pogledali, dotakli i možda odneli kući neki od brojnih eksponata kojima su hale krcate, već je cela manifestacija sačinjena od ljudi i informacija. Naravno, informacija je najvrednija roba, što posetioci Sajma turzima veoma dobro znaju, a ono što se na sajmu nudi su aranžmani, mahom za leto, se cenama 10-30% nižim od standardnih.

sajam turizma 03

foto: Sajam.rs

Na mnogim destinacijama do leta neće biti mesta

Ove godine će Sajam turizma, koji će trajati od 22. do 25. februara, biti jubilarni četrdeseti, pa se očekuje da ponuda bude još bogatija. Posebne uštede na Beogradskom Sajmu turizma mogu da ostvare oni koji odlaze na nove destinacije, koje se tek promovišu u Srbiji, kao i svi koji žele da odu na rano letovanje krajem maja, jer od prošle godine ustavnovljena je praksa da se na Sajmu nude čak i besplatni aranžmani za letovanje u Grčkoj u maju, u okviru kojih putnici plaćaju samo prevoz. Cene u februaru za bilo koji aranžman niže su za oko 20% od cena u jeku sezone, a kada se na to doda još i sajamski popust, ušteda može biti zaista velika.

Vredi pomenuti i da zbog sve manjeg interesovanje za Tursku i zemlje Severne Afrike, interesovanje za druge destinacije naglo raste, tako da je Beogradski Sajam turzima prilika da se na vreme obezbedi aranžman, budući da već od početka juna veliki broj destinacija biva rasprodat. Sa druge strane, za one koje bezbednosna situacija ne zabrinjava, odlazak u neku od zemalja koje turisti počinju da zaobilaze može biti još jeftiniji ako aranžman kupe na sajmu.

Očekuje se rekornda poseta

Da je Beogradski sajam turizma zaista značajna priredba potvrđuju i brojke: svake godine prisutno je između 1100 i 1200 izagača,  koji dolaze iz preko 50 zemalja, dok boj posetilaca premašuje 70.000. Ove godine očekuje se rekordan broj izlagača, preko 1200, sa velikim brojem destinacija, posebno onih luksiznih, koje će prvi put biti predstavljene u Srbiji. Uz Sajam turizma biće održane još dve manifestacije, na kojima nastupaju ugostitelji, a to su Sajam ugostiteljske opreme – HORECA i Međunarodni sajam vina – BEOWINE.

Sky Apartmani imaju veliko iskustvo u obezbeđivanju smeštaja za posetioe Sajmova u Beogradu, bez obzira da li je reč o pojedincima, manjim ili većim grupama, gostima kojima je potrebna asistencija tokom boravka ili onima kojima je sasvim dovoljan ključ u rukama. Tokom februara vlada zatišje po pitanju posete turista Beogradu, tako da je oko polovina apartmana uvek slobodna, što znači da je dovoljno najaviti vaš dolazak nekoliko dana pre početka dešavanja koje će vas voditi put Beograda.