28. Beogradski maraton

Datum: 24-03-2015

Dom omladine Beograda primio je pod svoje okrilje beogradske maratonce, a to znači da će se pored Trkačko-rekreativnog kluba Beogradski maraton, koji se već uselio (ulaz iz Makedonske ulice) u njemu odvijati sve najvažnije aktivnosti 28. SuisseGas beogradskog maratona, koji će se održati 18. aprila.

„Maraton je najstarija olimpijska disciplina i uči nas da su ljudski duh, telo i um neodvojivi, a budući da mi brinemo o mladima, kroz saradnju sa Beogradskim maratonom pokušaćemo da im omogućimo da ih razvijaju kroz naše zajedničke programe i učešće na maratonu“, rekao je Marko Stojanović, direktor Doma omladine.

Brigu o mladima vodi i Sekretarijat za sport i omladinu, zadužen od Skupštine grada Beograda za neposrednu saradnju sa Beogradskim maratonom.

„Nedavno smo potpisali ugovor o saradnji sa Beogradskim maratonom na pet godina jer on predstavlja naš grad kakav i jeste – nasmejan i razdragan. Zbog toga je Beogradski maraton brend Beograda. Ove godine zajedno sa Sekretarijatom za obrazovanje animiraćemo decu, osnovce i srednjoškolce da učestvuju u Trci zadovoljstva na 5 kilometara“, rekao je Vuk Blečić, pomoćnik sekretara Sekretarijata za sport i omladinu Beograda.

Beogradski maraton ni ove godine neće izneveriti one koji ga vole. Sve pripreme za ovogodišnji maraton teku po planu, te gosti SKY apartmana slobodno mogu da se prijave i osvoje beogradske ulice!