46. Fest, 116 premijera

Datum: 31-01-2018

fest 46 1

Krajem februara i početkom marta beogradska publika i gosti glavnog grada ponovo će imati priliku da uživaju u najnovijim filmovima svetske i domaće kinematografije. Fest će biti svečano otvoren 24. februara filmom „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“, kandidatom za Oskara, a tokom devet dana 46. Fest dovešće u Beograd čak 116 premijernih ostvarenja.

46. fest

Glavni takmičarski program obuhvata 16 filmova uglavnom evropske produkcije, uz po jedno delo iz SAD, Kine, Irana, Argentine i Libana. Reč je o festivalskim filmovima koji se ne mogu videti u redovnoj ponudi bioskopa i upravo je 46. Fest jedna od retkih prilika da publika na velikom platnu vidi kvalitetne filmove koji koja ne dolaze iz Holivuda. Među favoritima u glavnom programu su italijanski fiml „Niko, 1988″ i libansko-francuska koprodukcija „Uvreda“.

U programu Fest 46 Gala biće prikazani filmovi visoke produkcije koji imaju i festivalsku odnosno umetničku vrednost, a među njima su i kandidati za Oskara poput filmova „Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju“ i „Oblik vode„, kao i japansko-kineski spektakl „Legend of the Demon Cat„.

Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju

Nove lokacije

Srpski film predstavlja posebnu prorgamsku celinu sa ukupno pet ostvarenja koja će biti premijerno prikazana. Reč je o filmovima „Banditi u potrazi za mamom„, „Ederlezi Rising“ (redak primer domaćeg SF-a), „Horizonti„, „Izgrednici“ i „O bubicama i herojima„.

Program Fest 46 takođe obuhvata veoma zanimljive filmove, kao i još jednog kandidata za oskara -„Lady Bird„. Tu su i „Kako smuvati devojku na žurci“ i „I, Tonya„.

46. fest Lady Bird

Lady Bird

Kompletan program 46. Festa-a možete pogledati ovde.

Filmovi će se prikazivati u Centru Sava, Domu omladine, Dvorani kulturnog centra, bioskopu Fontana, Kinoteci, Centru za kulturu Vlada Divljan i Cine Grand-u u Rakovici, a prodaja karata po ceni od 300 i 500 dinara, počinje 3. februara.

Sky Apartmani nude povoljan smeštaj u Beogradu visokog kvaliteta na lokacijama koje su odlično povezane sa bisokopima u kojima će se prikazivati filmovi, posebno u centru grada. U apartmane se može smestiti više gostiju, a rezervaciju je dovoljno obaviti sedam dana unapred.